Джеф Безос е познат като един от най-богатите хора в света, като състоянието му, според сп. Forbes, в момента се оценява на 190.4 млрд. долара. В последните месеци той спори за челното място в класацията на най-големите богаташи с главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск и собственика на компанията за луксозни стоки LVMH Бернар Арно.

В края на юли Безос извърши първия полет до ръба на космоса с апарата New Shepard, разработен от неговата компания Blue Origin.  По този начин той се превърна в най-богатия човек в света, летял до ръба на космоса.

Цялото пътуване трая малко под 11 минути, с което Безос изпълни една от мечтите си. За това време простата сметка сочи, че той е спечелил цели 1.57 млн. долара.

Милиардерът Джеф Безос излетя в Космоса ВИДЕО

Има два начина за изчисление на богатството на даден човек – според приходите му или според промяната в нетното му състояние.

От 1998 г. насам Безос има непроменена основна заплата от 81 840 долара, което прави по 6 820 долара на месец. 

Отделно от това, той е получил бонуси и компенсации за 1.682 млн. долара, пише Profit.bg. Ако разделим тези суми на месец, това ще означава, че той печели по 140 153 долара, или по 32 343 долара на седмица, 4 608 долара на ден, 192 долара на час и по 3.20 долара на минута.

Милиардери плащат нищожни данъци. Как успяват да "избягат" от системата?

Тези числа обаче едва ли са ви впечатлили, след като вероятно знаете, че други милиардери печелят доста повече.  Ако обаче разбием нарастването на състоянието на Безос през миналата година, когато то скочи с над 75 млрд. долара, данните са съвсем различни.

Това би означавало по 6.25 млрд. долара на месец, 1.44 млрд. долара на седмица, 205 млн. долара на ден, 8.56 млн. долара на час или по 142 667 долара на минута, спечелени от милиардера.