Жителите на малка селска община в Северна Италия твърдят, че са намерили начин да общуват с извънземни и да „пътуват във времето“. 

Хората, които живеят в подножието на Алпите, имат свои собствени избиратели, валута и духовни вярвания и всеки член на обществото е кръстен на животни и растения.

Федерацията на Даманхур, разположена в района на Пиемонт в Северна Италия, е духовно селище, което съществува от около 50 години. Има повече от хиляда членове, разпръснати по целия свят, и около 600 от тях живеят заедно в селска община.

Пътешественикът посети Цял екран
Пътешественикът Уорън Роби прекара 4 дни с даманхурците Снимка: warrenrobietravels

Досега много малко се знаеше за това „тайно общество“. 23-годишният пътешественик Уорън Роби прекара 4 дни с даманхурците и разказа за преживяното пред журналисти от Mirror.

"Даманхур е истинска мистерия. Исках да отида там, за да изпитам техния различен начин на живот и да се опитам да общувам с местните, за да разбера как живеят и какво е тяхното общество."

Комуната е основана през 1975 г. от нейния лидер на име Фалко Тарасако. Мъжът е бивш застрахователен брокер, роден като Оберто Айрауди, който искал да „оцени нормалното съществуване“. През десетилетията след създаването на комуната тя става самодостатъчна, със стотици последователи, напуснали предишния си модерен живот и работа, за да се присъединят към обществото.

Пътешественикът посети Цял екран
Духовното селище съществува близо 50 години Снимка: warrenrobietravels

Комуната се състои от пет общности и всяка от тях живее по свой начин. Обикновено 20 до 25 души живеят в една къща с отделни спални. Всяка група има еднакви умения и работи заедно през целия ден, независимо дали организира библиотеката, грижи се за деца или се грижи за подземните храмове.

„Това е място на духовни общности, разположено в италианските подножия на Алпите. Жителите носят имена на животни и растения, живеят в къщи до 25 души, извършват ритуали и вярват, че са в контакт с извънземни. Те вярват, че има много начини за общуване с извънземни организми. Членовете на общността също твърдят, че общуват със същества, различни от този свят, и вярват, че съществуват извънземни", обясни Уорън.

Пътешественикът посети Цял екран
Комуната се състои от пет общности и всяка от тях живее по свой начин Снимка: warrenrobietravels
Пътешественикът посети Цял екран

В допълнение към комуникацията с извънземни, жителите на Даманхур твърдят, че са открили тайната на пътуването във времето и казват, че за първи път са го направили през 1997 г. В документален филм на National Geographic от 2014 г. член на общността, известен като Gnomo Orzo, говори за своята машина за пътуване във времето.

„Това е като машина, но не е само машина, не е само физическо устройство, но вътре има енергия. Имате само настоящето, така че в миналото вие имате тяло, а тук всичко, което е останало, е маса", казва той.

Оттогава даманхурците пазят мълчание относно способността си да пътуват във времето. Но те все още вярват в използването на енергия за създаване на необикновени преживявания.

Превод: GlasNews