Какво Причинява Болките в Ставите? 

С нарастването на възрастта, проблемите с болките в ставите стават все по-чести. А по-лошото е, че не се случват непременно на много възрастни хора. Дори и по—младите е възможно да страдат от тях, поради ред причини. Освен заради болката, често хората изпитват неприязън към тях, и поради фактът, че им е трудно да се движат. Дори да напазаруват от супермаркета става една трудна задача, изпълнена с болки и терзания. Но те не са дело само на несгодите, идващи с годините. 

На Какво Се Дължат Болките В Ставите? 

Съществуват редица причини за болки в ставите. Много често те се дължат на нараняване или контузия, която засяга някои от лигаментите или сухожилията около ставата. Болката също е присъща на ставни възпаления и заболявания (ревматоиден артрит и остеоартрит) или инфекция, като изключително рядко може да бъде причина за рак на ставата. Най-често засегнатите зони от тялото, където се появяват болки в ставите са  раменете, глезените или колената. Медицинският термин за болките в ставите се нарича артралгия – възможно е да ги срещнете под това наименования. Интересен факт е, че хламидията и гонореята – болести, предавани по полов път, също могат да доведат до болки в ставите. 

Често симптомите, свързани с болките в ставите, включват 

  • Зачервяване;
  • Подуване;
  • Затопляне на Ставата;
  • Накуцване заради Болка;
  • Хващане и Скованост;
  • По-Трудно Придвижване Заради Болка.

Какво Представляват Ставните Възпаления, Като Артрит? 

Най-популярната форма на ставно възпаление е артритът. Той представлява подуване на една или повече от стави. Основните симптоми включват болки в ставите и скованост, като обикновено се влошават с възрастта. Има няколко вида артрит, като най-често срещаните са остеоартрит и ревматоиден артрит. 

Остеоартритът (остеоартроза, артроза) влияе негативно върху хрущялите - твърдата, хлъзгава тъкан, която покрива краищата на костите. Тя се стеснява, като води до „износване“ и обездвижване на ставите. Наднорменото тегло се смята за главния причинител на остеоартрита, независимо от възрастта. Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, която се характеризира с хронично възпаление на съединителната тъкан на ставите., започвайки с лигавицата на ставите. 

Как Натуралният Гел FlekoSteel Може Да Помогне за По-Добро Движение в Ставите? 

Незаивисмо с какви ставни проблеми се борим, то можем да намерим препоръчани натурални средства, които да ни помогнат да се движим по-леко. Такъв е и био-гелът FlekoSteel. Той съдържа богат натурален състав, специално подхранен органични витамини и минерали. Те включват етерични масла от ела, канела и евкалипт. Също така гелът оставя и приятно, затоплящо действие след нанасяне, благодарение на екстракта от камфор, добавен към био-формулата му. Целта на ФлекоСтийл е да подпомогне регенерацията на хрущялите, което от своя страна би имало положително последствие в по-добрата и улеснена мобилност. Подходящ е за мъже и жени от всички възрасти. Приложението му е лесно – нанася се локално върху кожата около проблемният участък. Най-често срещаните предимства на продукта според Интернет потребители включват: 

  • Положително Влияние Върху Подвижността на Ставите;
  • Благоприятства Утоляването на Уменията за Движение чрез Био-Екстракти;
  • Богат Натурален Състав от Органични Екстракти;
  • Лесен за Използване;
  • Приятно Усещане след Нанасяне. 

Въпреки и да липсва информация, свързана с неприятни странични ефекти, клиентите не трябва да забравят да следват инструкциите за безопасна употреба. Те могат да бъдат открити в оригиналната опаковка на био-гела FlekoSteel. Не бива да се превишава максималния брой нанасяния на ден. 

Изберете Здравословният и Щастлив Живот! 

Често причините за болките в ставите се крият в начина на живот. Ако консумираме храна от заведения за бързо хранене всеки ден, то вероятността за наднормено тегло се увеличава. Дори и сега да не усещаме признаци на ставни проблеми, то с възрастта е възможно да се появяват. Заради това препоръчваме да похапвате повече плодове и зеленчуци, съчетани със здравословни протеини и фибри. Стресът също е фактор за влошаване на цялостното ни здравословно състояние, така че се опитайте да го държите далеч от Вас!