Внучката на кралица Елизабет - принцеса Беатрис, тайно се омъжи за италианския милионер Едоардо Мапели. В замъка Уиндзор се проведе частна церемония. На нея присъстваха, наред с други, родителите на принцесата, херцогът на Йорк Андрю и херцогинята на Йорк Сара, както и британската кралица Елизабет Втора и херцогът на Единбург Филип, които са баба и дядо на Беатрис.

Известно е, че сватбата е трябвало да бъде на 29 май. Тогава в Лондон беше планирано да се проведе голямо тържество за 150 души, но поради пандемията беше решено да се отложи.

Беатрис и Мапели се сгодиха миналата година в Италия. Новоизлюпеният съпруг на принцесата има британско и италианско гражданство. Той е син на Ники Шейл и граф Алесандро Мапели Моци. Вярно, те се разделиха, когато Едардо беше още дете. Известно е също, че съпругът на Беатрис има син от предишен брак, пише Daily Mail.

Припомняме, че във Великобритания продължават да бушуват страсти около друго кралско лице - съпругата на принц Хари Меган Маркъл. Предишния ден тя записа видео съобщение за проекта Girl Up. В словото си херцогинята намекна за истинската причина за напускане на кралското семейство.