Британската домакиня, която таксува семейството си за коледната вечеря миналата година, вдигна цените си за настоящата празнична трапеза.

 63-годишната Каролайн Дъдридж караше пълнолетните си родственици да плащат до £15, докато малките й внуци получаваха сметка от по £2,50. Но този декември тарифите са повишени, за да покрият увеличените разходи за живот и скочилите цени на храните.

 Каролайн от Феъруотър в Кардиф описва стойността на стоките в обикновен хранителен магазин като „просто ужасяваща“.

 Припомняме, че за първи път ѝ хрумнало да накара гостите да отделят пари за нейната вечеря с пуйка, когато съпругът й починал през 2015 г. Тя дори казва на близките си да превеждат парите направо в банковата й сметка, защото така е по-лесно да следи за тези, които не плащат.

През 2022 г. синовете си таксувала с £15, трите си дъщери с по £10, четирите си внучета над пет години с по £5 и двамата си тригодишни внуци с по £2,50.

Защо да дам 900 лв. за Нова година в Хисаря, вместо да отида за цяла седмица в Италия


Синовете ѝ били обложени повече, защото работят на пълен работен ден, докато дъщерите й, които работят на непълен работен ден, също имат семейства.
 
Рождество през 2023 г. обаче ще бъде малко по-различно, разкри тя.
 
„Повиших цените на момичетата (тази година) с 2 паунда, защото получих  удари от хора, които казваха, че съм сексистка – не че се вслушвам в общественото мнение особено“, каза Каролайн. Тя добави, че дори повишаването на цените все още може да не покрие сумата, която трябва да плати в магазините.

„Това също не са коледни неща, а просто общо пазаруване – просто е ужасяващо и се чудиш къде ще свърши всичко.“
 
Каролайн твърди, че независимо от инфлацията или не, нейните цени все още са с много добро съотношение цена-качество, като се има предвид, че празничното ѝ празненство продължава от Бъдни вечер до 26 декември.

Тези напитки ще ви помогнат да отслабнете преди Нова година

Преди то включваше мини бюфет от сандвичи преди вечеря с пуешко месо с всички гарнитури на 25 декември, заедно с печени ядки и избор от четири десерта. Това ще бъде последвано от пълно меню и на 26 декември, пише BBC.
 
„Също така приготвям храна за родителите си и им я нося наоколо – те намират, че сега ми идва малко повече“, споделя тя.
 
Каролайн добави, че макар да разбира някои хора да я наричат ​​Скрудж, мнозина смятат, че това е добра идея.
 
„Имаше обичайните тролове, но някои хора смятаха, че идеята е наистина добра – те дори казаха, че сами ще я приложат“, каза тя.

Превод: GlasNews.bg.