Двойка на романтична почивка в Колорадо твърди, че е заснела митологичното създание Голямата стъпка на камера, скитащо се по склона на планината, преди да седне да си почине - всичко това посред бял ден.

Очевидците Шанън и Стетсън Паркър — наслаждаващи се на пътуване за десетата си годишнина от сватбата — твърдят, че са наблюдавали легендарния луммокс, докато са се наслаждавали на обиколка за разглеждане на забележителности по теснолинейката между Дуранго и Силвъртън, в далечния югозапад на Centennial State.

„Търсихме лосове в планините и съпругът ми вижда нещо да се движи и не може да го обясни. Така че той е като „Бигфут!“ Шанън, 44-годишен предприемач от Шайен, Уайо, посочва пред The ​​Post.

„Беше най-малко шест, седем фута (2,13 метра) или повече. Толкова много подхождаше на мъдреца в планината, че той е като камуфлажен, когато приклекна… ако попитахте преди пътуването ни, щяхме да кажем, че [Бигфут] може да е истински, но сега сме убедени.“

Шанън, която сподели видео на странното наблюдение в публикация във Facebook, също казва, че кондукторът на влака е казал на двойката за подобно, предишно наблюдение, което не е било човек.  „Той каза, че преди е ходил със снегоходки в тези планини и е виждал отпечатъци, които са били по-големи и с много по-голяма крачка, отколкото бях снегоходките“, споделя Паркър.

Някои приеха твърденията на двойката за Голямата стъпка спокойно. Един коментира "Вярвам" на публикацията на Шанън, а друг казва "Обичам го!".

Въпреки това, не всички са толкова убедени, че двойникът на Чубака съществува.

„И какво пихте всички?“ коментира друг. Паркър каза, че някои са скептични, че може да е бил някой, например ловец, в естествен камуфлаж, или шега, направена от местните жители в полза на нищо неподозиращите туристи.

„Не изглеждаше като ловец, защото ловецът би имал оръжиеа“, добави тя. „Не изглеждаше да носи нищо.“

Беше напрегната година за косматия герой - през лятото се предполагаше, че е бил забелязан от камера в горите на Мисисипи.

Американците съобщават за наблюдения на голямата галута, като много съобщения идват от горите на тихоокеанския северозапад от 1800 г. насам. Описание, предоставено от Националната гвардия на Вашингтон, е в съответствие с разказа на Паркър.

„Тези, които твърдят, че са виждали Голямата стъпка, са описали всичко – от голяма, изправена маймуна до истински космат човек, понякога висок над осем фута и описван като силно сложен. Дебатът и изследванията продължават“, пише клонът на въоръжените сили в публикация за легендата. 

Университетът на Аризона добавя, че фолклорът може да идва от изчезнала гигантска маймуна, наречена Gigantopithecus, която е съществувала преди хиляди години.