Невръстната Исая Гъмфри е едва на две годинки, но разбира три езика и се увлича от смятането. За историята на момиченцето живеещо в Лондон пише "Дейли Мирър".

На възраст, на която повечето му врастници единствено си играят, Исая може да чете и разбира на различно ниво английски, испански и френски. Неговата майка Жизел Андерсън разказва, че нейната дъщеря се е научила и да смята до 40 на японски език. Това тя е направила само за 24 часа, след като случайно е гледала видео на азиатския език в YouTube.

Дете чудо иска да изследва Космоса. IQ-то му е по-високо от на Айнщайн

Андерсън разбрала, че детето й има дарба бързо да усвоява информация, още когато малката била на едва осем месеца. Тогава Исая с лекота запомняла буквите и успявала да ги произнася безгрешка. “Отначало се ошашавих и не повярвах, че осеммесечното ми дете действително знае буквите”, разказва младата майка.

Когато момичето навършило годинка нейните родители й подарили тефтер, в който да тренира писане на цифри. Това допадналало на Гъмври, която с лекота усвоила събирането и изваждането. В детските ясли детето вече използва дарбата си като помага на своите връстници в уроците.

Според Андърсън нейната дъщеря е наистина щастлива по време на занятията по математика. Майката прави всичко възможно да поддържа интереса на своето дете.

Тя дори е започнала да споделя програсе на Исая в Инстаграм, а много други родители не могат да повярват, че това е действителност.

Превод: GlasNews.bg