Следващият път, когато посетите фризьор, може да изглеждате цяло десетилетие по-млади.

Косата и възрастта винаги са били тясно свързани – от цвета до прическата. Ако косата ви е оформена правилно, това може отклони вниманието от признаците на стареене, включително бръчки и отпусната кожа по лицето.

Професионален фризьор назова три грешки, които повечето хора правят. И така, ето какво да избягвате следващия път, когато сте на фризьорския стол.

Първи съвет е да не си правите много къс бретон. Все повече знаменитости избират по-гъсти бретони или леко филирани в краищата – така лицата им изглеждат по-млади.

"Целият този лак за коса, който стои като шлем ви кара да изглеждате по-възрастни", добави експертът. Вместо това можете да изберете продукти като спрей с морска сол, който все още държи косата ви на място и добавя текстура, но не се превръща в перука, която се движи като едно цяло.

„Цветът на косата, който е твърде тъмен за вас, не ви прави добра услуга. Дори и да обичате тъмна коса, опитайте няколко акцента с по-светли тонове, очертаващи лицето, така ще изглеждате поне с 10 години по-млади,“ съветват още.

Превод: GlasNews.bg