Зоологическа градина в източен Китай беше принудена да отхвърли предположения, че някои от мечките й може би всъщност са хора в костюми. Причината са спекулации онлайн, които идват след разпространени на снимки едно от животните.

Не е необичайно мечките да се изправят на задните си крака, за да виждат по-добре заобикалящата ги среда. Но когато една от слънчевите мечки -вид, който се среща в Югоизточна Азия – в зоологическата градина в Хангжу - застанала на заграждението, се появиха обвинения, че това всъщност може да е служител на зоопарка, дегизиран с костюм.

„Някои хора смятат, че стоя като човек“, пише в публикация от зоологическата градина в Хангжу. Постът в социалните медии е написан от гледната точка на Анджела, малайзийска слънчева мечка.

Мечка се затвори в ханбар, малко мече влезе в двор на къща

"Изглежда, че не ме разбирате много добре", пише в посланието.

Слънчевите мечки са по-малки от другите представители на вида и изглеждат малко по-различно, но са истински, се казва в публикацията на зоопарка. „Когато става въпрос за мечки, първото нещо, което идва на ум, е огромна фигура и невероятна сила... Но не всички мечки са олицетворяват опасност“, пише в публикацията.

Слънчевите мечки са с размерите на големи кучета, високи най-много 1,3 метра. При това, ако са изправени на задните си крака. За сравнение  - гризлитата може да достигнат до 2,8 метра.

Това не са първите подобни обвинения към китайски зоологически градини. Някои обекти са обвинявани в това, че опитват да представят кучета, дегизирани в различни цветове, за вълци или диви котки. А магарета - за зебри.

Превод: GlasNews.bg

Вълна от гняв срещу Тити Папазов! Хората настояват за търсене на отговорност