Френски сериен убиец се появил в ефира на популярна телевизионна викторина, докато бил преследван от полицията за изнасилване и убийство на десетки жертви.

Франсоа Веров участвал като състезател във шоуто „Всеки иска да заеме неговото място“ през 2019 г., две години преди да се самоубие.

Пенсионираният полицай изглеждал спокоен, докато разговаря с водещия Нагуи Фам, като отговарял на общи въпроси пред публика на живо.

Появата му бе разкрита от новинарското списание Marianne и се разглежда като доказателство, че Веров, женен баща на две деца, успешно се е скрил пред очите на всички.

Освен това повдигна неудобни въпроси за полицията, която отне толкова много време, за да го залови, въпреки че имаше добро описание на извърителя и силни подозрения, че той се крие в обществото.

59-годишният Веров оставил бележка на съпругата си, преди да посегне на живота си, в която описал, че е „носел луд гняв, който го е превърнал в престъпник“.

Той добави: „Имаше моменти, когато не можех да го понасям и трябваше да унищожа, очерням, убия някой невинен.“

ДНК потвърди, че той стои зад убийството на 11-годишната Сесил Блок, която беше намерена мъртва в Париж през 1986 г.

Сред жертвите му са и Жил Полити, 38-годишен авиационен техник, и 20-годишната германска помощничка Ирмгард Мюлер, които бяха убити във френската столица през 1987 г.

Известно е също, че хищникът е изнасилил най-малко две други деца в хода на 31 предполагаеми нападения до 1994 г.

По време на разследването убиецът получи прякора Le Grêlé (Човекът с шарки), след като свидетели описаха лицето му, белязано от акне.

Вдовицата на Веров, чието име не е назовано, каза пред Патриша Тураншо, автор на книгата за Le Grêlé, „Човекът с шарки: Убиецът беше ченге“, че никога не е подозирала за двойствения живот на съпруга си.

Тураншо пише, че появата му в шоуто е „форма на провокация“, пише  Metro.

„Не е за вярване?“, добавя тя. "Защо? Защото знаем, че той е сериен убиец и там изглежда като обикновен човек". Смайващо е да го видим да участва в играта и да се  представя на всички по някакъв начин.

„Но в същото време това потвърждава, че големите престъпници изглеждат като обикновени хора. Те нямат глави на чудовища“, заключава авторката.

Превод: GlasNews.bg