Родителството е вълнуващо и предизвикателно приключение, което започва с раждането на детето и продължава през целия му живот. Обикновено го свързваме със задължението да се грижим за физическото благосъстояние на децата, но родителството също така е предоставянето на емоционална топлина и подкрепа. Родителите са източник на обич и уют, осигурявайки необходимата емоционална стабилност. Те насърчават усещането за сигурност и доверие, което е от съществено значение за развитието на детето.

През 2023 година не една или две български знаменитости станаха родители. Някои от тях гушнаха първа рожба, а други изпитаха за пореден път това неземно щастие. Днес ще обърнем внимание на звездните бебета, които се родиха през изминалите дванадесет месеца. Имайте предвид, че този списък със звездни БГ бебета съвсем не е изчерпателен.

Даяна Ханджиева

Даяна Ханджиева, която стана по-популярна от участието си във "Фермата", обяви, че е станала майка за първи път. В пост в своя Instagram профил Даяна разказа подробности и разкри името на детето си - Антони Ставрев, роден на 6 декември.

Ралица Паскалева

Актриса и водеща на "Игри на волята" Ралица Паскалева стана майка за втори път. Тя дари волейболиста Теодор Салпаров с мъжка рожба. Новината бе съобщена през октомври в социалните мрежи от “Хебър”, за който играе либерото.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ralitsa K. Paskaleva (@ralitsapaskaleva)

Камелия

Фолкдивата Камелия стана майка на 52 години. Новината съобщи самата тя в профилите си в социалните мрежи, където качи снимка с бебето и честити Великден на почитателите си. По-късно стана ясен и полът на бебето – момче.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kamelia (@kamelia_official)

Маги Джанаварова

Певицата Маги Джанаварова роди момиченце. Детето носи името Елизабет. Джанаварова сподели снимка в профила си в Instagram. На нея таткото е гушнал бебето. „На тази снимка е събрано цялото ми сърце и любов, силата и слабостта, цялата ми вселена“, написа певицата.

Известна певица посрещна първа рожба

Лена Бориславова

Лена Бориславова роди първото си дете - момиченце - на 19 септември. Тя е сгодена за депутата от "Продължаваме промяната" и бивш зам.-председател на парламента Мирослав Иванов.

Лена Бориславова стана майка на момиченце

Ива Софиянска-Божкова

Една от дъщерите на Стефан Софиянски - Ива, която е омъжена за сина на Васил Божков - Антон, роди трето дете. Това стана ясно от снимка, публикувана през октомври в нейния Instagram профил, чрез която тя честити рождения ден на своя съпруг, но едновременно с това показва, че семейството им се е увеличило с още един член. Ива Софиянска и Антон Божков вече имат две големи деца - Васил на 8 години и Мая на 10 години. Двете деца са кръстени на родителите на Антон.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от iva sofianska-bojkova (@sofianskabojkova)

Катрин Тасева

Златното момиче Катрин Тасева стана майка за първи път. Малкият Николай се роди на 9 юни. Бебето дойде с тегло от 3 870 грама и ръст 54 сантиметра. Тогава стана ясно, че Катрин и половинката ѝ Станислав Сивков са решили да съхранят стволовите клетки на малкия Николай.

Златната Катрин Тасева роди в Пловдив СНИМКИ

Светлана Гущерова

"Мис Плеймейт" 2009 роди четвъртото си дете. Моделката дари съпруга си Христиан Гущеров с втора дъщеричка. Тя обяви новината за новото попълнение в семейството на 1 юни, като качи снимка на новороденото си бебе на стори в Instagram. Първородната дъщеря на Светлана и Христиан се казва Анелия-Добромира, второто е момче – Добромир. И двете деца са кръстени на Гущеров-старши. Третото дете се казва Кристиан Валентин, а четвъртото е кръстено Валентина.

Светлана Гущерова разкри името на новородената си дъщеря

Златка Райкова

Златка Райкова роди второто си дете. През месец май тя обяви в Instagram профила си, че е дарила своя годеник Карен Хачатрян с мъжка рожба. Това е втори син за Райкова, която вече има едно 4-годишно момченце от бившия си приятел Благой Георгиев, известен и като Благо Джизъса. За половинката ѝ Карен това пък е първо дете.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от zlatkakhachatryan (@zlatka_raykova)

Джулиана Гани

Плеймейтката Джулиана Гани стана майка за втори път. Джули даде живот на втория си син на 16 януари и няколко часа след това го показа в социалните мрежи. Моделката изтъкна, че нейният по-голям син – Давид, е избрал името на бебето. „Името му означава „океан“ и „триумфиращ“, а за нас Кай е любов“, обясни тя в Instagram. Детето е плод на любовта й с полицая Теодор Гецов.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Teodor Getsov (@tgetsovbjj)

Ненчо Балабанов

Актьорът Ненчо Балабанов стана баща за втори път. През ноември стана известно, че съпругата му Катрин Русева-Балабанова го е дарила с момиченце. Той има от първия си брак 17-годишен син, който се казва Богомил.

Ненчо Балабанов и съпругата му станаха родители

Иво Аръков

Актьорът Иво Аръков и приятелката му Габриела Николаева станаха родители за първи път през месец май. Габриела дари младия актьор с мъжка рожба. Бебето носи името Тео.

Валери Йорданов

Актьорът Валери Йорданов стана баща за трети път. През октомври му се роди син, когото кръстиха Йордан. "Днес, 22.10.2023 г., се роди Йордан Валери Йорданов. Син на Неделина Куртелова и Валери Йорданов. Племенник, Внук, Пра-внук и Пра-пра-внук - от двете страни и от началото на името и на фамилията си. "Йордан - Спокойна и мощна река", с тези думи актьорът обяви щастливата новина. Йорданов има и две дъщери.

Георги Блажев

Писателят Георги Блажев стана баща за втори път. На 23-ти октомври годеницата му Ива Папазова роди момиченце. Той разкри и името на бебето - София. Георги Блажев има 3-годишен син на име Боян от бившата си съпруга.

Георги Блажев стана татко за втори път, вижте първата СНИМКА на бебето

Веско Ешкенази

Българският цигулар Веско Ешкенази стана баща за трети път. Момиченцето се казва Луиза Амели и е плод на любовта му със Станислава Стоева. Двамата се ожениха преди две години. Той има две момчета от предишния си брак. Ешкенази загуби майка им Ангелина през 2003 г.

Лъчезар Евтимов

Лъчо от "СкандаУ" и половинката му Ралица Константинова станаха родители за втори път. Радостната вест бе съобщена през август. "Имаме си А, имаме си Б", това написаха двамата в Инстаграм, споделяйки снимка на новороденото бебе. Двамата вече имат една дъщеричка – Арина. Тя се появи на бял свят през 2019 г.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ralitsa Konstantinova (@rali.q)

Атанас Михайлов

През ноември актьорът и бивш ТВ водещ Атанас Михайлов се похвали в социалните мрежи, че двамата с любимата му Светла са станали родители на момченце. Наско и Светла се сгодиха в началото на годината, като това се случи със съдействието на бившите му колеги от тв шоуто "Мело ТВ Мания". Тогава, в столично заведение, водещият падна на колене и поиска ръката на любимата си.

Алберт Попов

Българският скиор Алберт Попов стана баща за първи път. Годеницата му Деница дари алпиеца с момиченце навръх Цветница. Бебето се казва Кая.

Алберт Попов с радостна вест навръх Коледа

Кубрат Пулев

Българският боксьор Кубрат Пулев стана баща за втори път – този път на момченце. Синът му се казва Спартак, като това е името на един от великите гладиатори на Римската империя. По този начин боксьорът продължава традицията от баща си Венко, който даде имена на български ханове за двата си синове. В края на 2022 година на Пулев се роди и дъщеря. За появата на Христина съобщи самият боксьор по време на участието си в "Шоуто на Николас Цитидирис".

Кубрат Пулев стана баща за втори път