Парфюмът е изкуствен аромат, който има приятна миризма и се използва за подобряване на естествената миризма на тялото. Всяка жена и мъж използват парфюм за увереност и привлекателност, така че се харчат много пари за закупуване на аромати.

Разбира се, ценовата политика за парфюмите в света е много различна. Например най-скъпият парфюм в света струва 215 хиляди долара. Този парфюм е Clive Christian No. 1 парфюм Imperial Majesty. Този парфюм съдържа редки съставки като индийски жасмин, таитянска ванилия и флорентински ирис. Изисканата му опаковка включва кристална бутилка с 5-каратов диамант на гърлото, което го прави наистина луксозен за тези, които могат да си го позволят. Разбира се, този парфюм се характеризира с устойчив аромат, който се задържа дълго време върху тялото. За съжаление този парфюм не е за всеки. Затова Фокус реши да подготви селекция от съвети как правилно да нанасяме парфюм, така че ароматът му да се задържи възможно най-дълго.

Първото и основно правило е парфюмът да се нанася изключително върху кожата. Най-добре е да нанесете парфюм след душ. Преди това обаче тялото трябва да се подсуши добре с кърпа. Това помага на аромата да остане върху кожата за дълго време.

Цял екран
Снимка: https://www.pexels.com/

Ако искате да нанесете правилно парфюма, опитайте да използвате метода на 3 ключови точки - зад ушите, на свивката на лакътя и на врата. Напръскайте ги върху кожата си от разстояние около 15-20 см. Можете също така да капнете няколко капки върху китките си, но не ги търкайте, за да избегнете разцепване на аромата.

Строго не се препоръчва нанасянето на парфюм върху дрехите, тъй като може да остави петна или да повреди тъканта.

Също така е важно да не прекалявате с количеството парфюм. Лек аромат, който може да се усети отдалеч, е по-приятен от силна, неприятна миризма.

Не смесвайте аромати; различните парфюми може да не се комбинират добре едновременно.