Кошмарният сън съпроводен със  змии е много добра индикация, че вашето подсъзнание чувства, че има токсичен човек в живота ви, който е непосредствена заплаха, което означава, че неговото токсично поведение е достигнало точка, в която подсъзнанието ви го е имало и трябва да ви привлече вниманието.

Като цяло, змията представлява някакъв недоверчив човек сред вас. Когато сънувате змия, това е защото някой се държи като змия, клевети и говори за вас зад гърба ви. Фразата „змия в тревата“, е послание, което следва да обозначим като недоверчив човек, който се крие. Ето някои често срещани вариации на тази тема:

Ако змията ви ухапе на сън

Значението на ухапване от змия в съня може да бъде контраинтуитивно. Ухапването е подобно на приложена инжекция“, според психологът Льовенберг. Така че, ако змия ви ухапе насън, запитайте се дали има някакви здравословни проблеми, които започват да се подобряват, или емоционална рана, която изглежда лекува. Или „ухапването от змия може да означава, че сте жертва на нечии критични или „хапещи“ упреци.

Ако в сънят ви се появят множество змии.

Множество змии могат да представляват множество токсични хора или токсична ситуация, която има много аспекти. Като алтернатива, „множество змии могат да представляват множество здравословни проблеми или един здравословен проблем, който има много тежки последствия.

Вие държите змия на сън

Ако държите змия в съня си, това означава, че имате контрол над променяща се ситуация, може би зад кулисите, но все пак вие контролирате.

Опитвате се да убиете змия на сън

Ако се опитвате да убиете змия, вие подсъзнателно се опитвате да се отървете от нещо около вас, което иска да ви навреди.

Превръщате се в змия

В този сън вашето подсъзнание се опитва да скрие нещо, което не искате хората да знаят, но в крайна сметка, като змия, която сваля кожата си, истината ще излезе наяве.

Вие бягате от змия на сън

Ако сънувате, че бягате или по друг начин бягате от змия, вие се опитвате да избягате от някой, за когото се страхувате, че иска да ви нарани.

Какво да правите, ако продължавате да сънувате змии?

Не забравяйте, че змиите са свързани с хората около нас и с това, което се опитват да ни причинят. Препоръчва си да следите всички сънища, които имате, за да можете да оцените всички повтарящи се мотиви или герои, както и да използвате сънищата си за самопознание или предсказания.

Сънищата със змии не са предназначени да ви плашат, а по-скоро да ви информират за необслужвани области в живота ви и да ви вдъхновят да предприемете действия. Змиите не винаги са отрицателни символи в сънищата. Всъщност някои тълкуватели на сънища вярват, че те могат да бъдат добра поличба в някои случаи.

Например, Карл Юнг, един от пионерите на психоанализата, разглежда змиите като символ на трансцендентност - преживяване, което надхвърля обичайните ви граници, като личен или духовен пробив.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.