Много от популярните лога, които виждаме почти всеки ден, имат мистичен произход. В някои от тях можете да видите скрити послания и символи, които са специално направени от дизайнери, за да привлекат повече внимание към марката.

Ето какви тайни крият някои от логата на световноизвестни компании.

1. Tesla Motors е основана през юли 2004 г. от инженерите Мартин Еберхард и Марк Тарпенинг. Името на компанията е в знак на почит към сръбския изобретател Никола Тесла.

В социалните медии можете да намерите няколко различни мнения за произхода на логото на компанията. Някои потребители смятат, че женската репродуктивна система е вдъхновила дизайнерите. А други, че логото е котешки нос, което дори Илон Мъск потвърди на шега в X.

Но всъщност логото показва част от електрически двигател, който е изобретен от Никола Тесла през 1883 г.

2. Логото на италианската модна къща Versace е разработено през 1987 г. от Джани Версаче. Известният моден дизайнер е вдъхновен от скулптурата на Медуза Ронданини, която изобразява трансформацията на медуза от презряно създание в красива жена.

Джани Версаче избра Медуза за лого, защото тя накарвала хората да се влюбят в нея и те нямали избор. Джани Версаче се надявал, че това ще се случи и с хората, които носят дрехите и обувките на марката.

3. Логото на Walt Disney Pictures се появява в началото на почти всички филми на компанията. Почти всеки път можете да видите приказния замък от историите за Спящата красавица и Пепеляшка, който е вдъхновен от замъка Нойшванщайн край германския град Фюсен, принадлежал на Лудвиг II Баварски.

И малко хора осъзнават, че над замъка лети не падаща звезда, а Камбанка от Питър Пан.

4. Това лого е проектирано от служител на НАСА на име Джеймс Модарели през 1959 г. То има препратки към различни аспекти на аеронавтиката и космическите изследвания.

Кръглата синя форма представлява нашата планета. Звездите показват пространство. А червеното крило е символът на летенето. Следата на космически кораб в орбита името на агенцията е космическо пътуване.

5. Името е комбинация от акронима LUK (инициали на петролните градове Лангепас, Урай, Когалим) и думата „нефт“.

Превод: GlasNews.bg