Ако от много време не сте правили секс, то има неща, които трябва да знаете. Вследствие на това настъпват промени в тялото.

Някои двойки смятат, че почивката от секс всъщност може да има ползи, след като интимността се възобнови.

От друга страна, експерти казват, че ако не сте активни в спалнята, това може да се отрази на вашето здраве.

Д-р Тара Сувинятичайпорн смята, че за мъжете има едно потенциално голямо въздействие, което може да възникне поради липсата на секс. Тя казва, че в някои редки случаи може да възникне така наречената „атрофия на пениса“.

Тя обясни, че тъканта и кожата може да стане по-малко еластична, поради което може да изглежда на мъжете, че губят с един до два сантиметра дължина от пениса си.

Това обаче не е всичко, тъй като тя добави, че прекарването на един месец без секс може да доведе до повишаване на нивата на стрес, тъй като интимните преживявания може да помогнат при тревожност и депресия.

Междувременно проучване на ефектите от безбрачието установи, че като цяло не би било твърде вредно за тялото ви да не правите секс, но че ползите за здравето от обратното, са ясни.

Д-р Тара смята, че редовният секс може да засили имунната ви система, да понижи кръвното ви налягане и да ви осигури превъзходно сърдечно-съдово здраве.

За жените сексът може да помогне за укрепване на мускулите на тазовото дъно, което помага да се избегне инконтиненцията.

Липсата на секс може също да доведе до вагинална атрофия, където тъканта става тънка и суха, както и да причини някои проблеми с психичното здраве.

Смята се, че при мъжете редовната еякулация може да помогне да се предотврати рака на простатата.

Превод: GlasNews.bg