Сигурно 90% от хората по света знаят отлично коя е Кейт Мидълтън.

Бъдещата кралица на Великобритания дори и само със званието и титлите пред името си впечатлява широката публика, но ще се изненадате ли, ако ви кажем, че всъщност по-богатата от двете дъщери на семейство Мидълтън е не тя, а по-голямата й сестра Пипа.

Причината е, че е омъжена за бившия автомобилен състезател Джеймс Матюс, който е един от най-заможните хора на Острова.

Той започва кариерата си едва 18-годишен, като е първи в британския шампионат на Формула Рено и Еврокупата на Формула Рено, но впоследствие основава компанията за имоти Eden Rock Capital Management Group (през 2001 година).

С течение на времето тя се разраства изключително успешно, донасяйки му от сектора на хотелиерството милиарди долари. Отделно от това, наследява и имение от 10 000 хектара в Шотландските планини и обобщавайки, финансовото му състояние се счита дори за по-голямо от това на Кралското семейство.

Иначе семейство Мидълтън също имаше собствен бизнес - компанията за продажба на парти аксесоари Party Pieces, но по време на пандемията банкрутираха, пише vesti.bg. За да сме честни обаче, не сме притеснени в този аспект за нито една от двете сестри...