Впечатляваща снимка на замръзнало езеро спечели Наградана на публиката за фотография на дивата природа. След “финалистите” може да се видят орел и мече, която седят на един и същи клон, лъвове в дъжда, както и кенгуру бягащо от горски пожар.

Снимката, която печели публиката, показва замръзналото езеро Санта Круз в северна Италия. За нея са гласували повече от 31 800 фотолюбители от целия свят, които избирали от още 25 кадри, подбрани от Националния исторически музей в Лондон.

Изображението-победител е заснето от италианския фотограф Кристиано Вендрамин.

Подборът на кадрите, които вземат във финалното гласуване е подбран от повече от 50 000 изображения, заснети в 95 държави.

Снимката, която печели публиката  показва замръзналото езеро Санта Круз в северна Италия. За нея са гласували повече от 31 800 фотолюбители от целия свят, които избирали от още 25 кадри, подбрани от Националния исторически музей в Лондон.

Изображението-победител е заснето от италианския фотограф Кристиано Вендрамин.

Подборът на кадрите, които вземат във финалното гласуване е подбран от повече от 50 000 изображения, заснети в 95 държави.

Една от снимките показва два мъжки лъва, който са застанали един до друг по време дъжд. Друга показва кенгуру, което е успяло да се измъкне от огнената стихия в Австралия.

Друг кадър е запечатал орел и малко мече, които са се озовали един до друг на един и същи клон.

Една от другите красиви фотографии е запечатала танца на две птици от вида Златен фазан по време на снежен ден.

Фотографът Вендрамин заснел снимката, която му наси победата в конкурса, при свое посещение на езерото. Тогава той забелязал необикновената игра на светлината по водата и красотата на леда.

За красивото кътче в природата той си спомня след разговор с приятел.

“Надявам се моята фотография да окуражи хората да разберат, че красотата на природата е навсякъде около нас и може да се очудим от прекрасните места, които са съвсем близо до дома ни”, казва Вендрамин.

“Вярвам, че ежедневната връзка с природата е необходима за това човек да има пълноценен и здрав живот”, допълва той.

 Спечелилата фотография и следващите четири след нея ще бъдат показани на изложба посветена на фотографията на дивата природа, която ще се проведе в Националния исторически музей на Лондон.

Конкурс за фотография събира впечатляващи СНИМКИ от целия свят

Превод: GlasNews.bg