Котка с пет крака се превърна в сензация в социалните мрежи, след като нейният собственик започна да споделя  нейни видеоклипове.

Лу или Леги Лу ( заигравка с допълнителния крак на писаната), както е известна в TikTok, отчаяно се нуждае от операция, след като е диагностицирана с раково заболяване. Изправена пред огромни сметки, за да покрие лечението, нейната собственичка, Джулия Уилфорд от Тенеси, започва да споделя онлайн клипове на своята необикновена котка с надеждата да събере средствата.

Защото Лу наистина е необикновена. Всяка година 3,2 милиона котки влизат в приюти за животни в САЩ. Някои от тях може да са слепи, други парализирани, но не са известни други, които приличат на петлапата Лу.

Неочакван гост изненада в наш град СНИМКИ

След като завършила обучение по приемна грижа, Уилифорд попаднала на снимка на Лу. Тя не се поколебала и побързала да направи всичко възможно, за да я приеме в дома си.

Опознаването между двете не минало без предизвикателства. „Тя беше ужасена през първите няколко дни“, признава Уилифорд. „Но след като излезе от черупката си и научих колко е сладка, глупава и гальовна, знаех, че никога няма да я изоставя.“

Никой не е напълно сигурен как животното се е родило с пет крака. „Нито един ветеринарен лекар не ми е казвал какво се е случило“, казва Уилифорд.

„Въз основа на мое собствено изследване изглежда, че най-вероятната причина би била майка ѝ да е попаднала на токсини или канцерогени, докато е била бременна, но това са само мои предположения“, разказва нейната стопанка.

Допълнителният крак на Лу е позициониран точно пред задната ѝ дясна лапа. Лу няма мускулен контрол върху крака, защото крайникът е много по-дълъг от останалите четири лапи, а всичките му стави са слети.

Петата лапа е част от здравословните проблеми на животното, но Уилифорд казва, че това тя вероятно е „най-малкият проблем"  на писаната. Лу има сърдечно заболяване, а допълнителният крак затруднява придвижването ѝ.

"Тъй като задните й крака не работят нормално, тя не може да тича или скача по същия начин като другите котки", обяснява нейната стопатка.

„Преди Лу можеше да се изкачи на дивана и леглото с предните си крака, но с възрастта тя вече не може да прави това повече."
Тази ограничена мобилност също затруднява Лу да се почиства, което означава, че Уилифорд трябва да я къпе редовно.

Факт, от който домашната котка не е особено щастлива.

Прилеп с "човешки размери" шашна, повод за страх няма СНИМКА


Въпреки трудностите, Уилфорд обича своята Лу. „Винаги съм казвала, че няма да осиновя котка, освен ако не е супер гальовна и дружелюбна“, казва тя. "Това е най-голямата причина, поради която реших да я задържа. Тя винаги иска да е до мен. Понякога заспивам, държейки лапата й", разказва жената.

Писаната успява да де приспособи и към другите котки на стопанката си, а заедно с тях да води "война" и със семейното куче Енцо.

Когато я осинових, от приюта ми казаха да я оставя единствена, защото други животни вероятно биха тормозили котка с подобни разлики, но това се оказа грешно“, казва тя пред Newsweek. „Котките се сближиха заради взаимната си омраза към кучето ми Енцо“, споделя Уилфорд.

Млад рибар направи улова на живота си СНИМКИ

Рибар улови гигантски сом след тричасова борба ВИДЕО+СНИМКИ

Лу живее щастливо, въпреки състоянието си, но в момента се нуждае от спешна помощ, тъй като наскоро била диагностицирана с рак на млечните жлеза.

Котката трябва да бъде оперирана от хирурзи от болницата за дребни животни към Университета на Тенеси. След като гърдите ѝ бъдат отстранени, Лу ще се нуждае от химиотерапия, за да спре потенциалното разпространение на рака. За съжаление всичко това изисква средства, които са непосилни за стопанката ѝ. Жената обаче е решена да събере парите, а така се започва да публикува съдържание в TikTok, създава и  дарителска страница в платформата GoFundMe.

Един от видеоклиповете на писаната вече е събрал над 15 милиона гледания, а друг, в който се отговаря на най-често задаваните въпроси за животното се оказва също толкова популярен.

Заснеха мъж, страдащ от рядък синдром СНИМКА

В мрежата хиляди непознати реагират със съпричастност към животното и са впечатлени от характера на Лу. Уилфорд е поразен от реакцията и само се надява, че това ще доведе до щастлив край за любимката ѝ.

„Винаги съм знаела, че е звезда, но сега и светът го знае“, добавя тя.

В момента Лу е в списъка на чакащите за нужната операция, а наскоро ѝ е направена рентгенова снимка, за да се определи, докъде се е разпространило заболяването. Сега последователите на необикнованата котка сега са изправени пред дълго очакване, за да видят дали Лу е достатъчно здрава, за да се подложи на операция.

Рядка трикрака жаба изненада мъж, той я засне СНИМКИ