Пътните камери на КАТ внасят сериозна доза стрес в живота на водачите. Разполагани на различни места по пътищата на страната, устройствата дебнат шофьорите, които от своя страна също вземат мерки.

Огромен брой групи в социалните мрежи са създадени именно, за да следят триногите. На помощ идват и различните приложения за следене на пътната обстановка. На този фон, по време на интензивните за трафика летни месеци, необичайна композиция са появи край път в наше село.

Шофьор аварира на пътя, хитро обезопаси периметъра СНИМКА

Жители на силистренското село се натъкнали на странна композиция. Старичък черен телевизор се мъдрел на крайпътно колче, а по монитора му били изрисувани странни бели точки. Някои граждани бързат да споделят, че откриват и известна прилика с камерите на КАТ - особено от известно разстояние.

"Най-новите радари "Панасоник" -  отчита до 10 км. Напред! Няма глоби, точки, талон. Направо взима книжките!, шегува се Фатима Р.

 Дали някой местен жител е решил да се пошегува със съселяните си, или "устройството" цели да сепне водачите, за да карат по внимателно - информацията липсва.

Припомняме, че хора да предприемат подобни мерки, за да обезопасят движението няма да е прецедент.  Жители на родопското село Гълъбово намериха необичайно решение, за да регулират високата скорост по главния път. Те инсталираха манекен, облечен като полицай в един от най-натоварените участъци.

  Иван, както бе наремен мнимият служител на реда,  вършил много добра работа за местните и дори получи  камера.

Манекен, облечен като катаджия, стряска шофьори в Пловдивско