Австралиец спечели джакпота на лотария в щата Вистория и раздаде всички пари за по-малко от месец. За историята му разказва Unilad. През август 2020 година, 47-годишният Питър Чарлтон ударил печалба от 896,5 австралийски долара (над 1 милион лева).

Мъжът решил да опита късмета си, купувайки три билета, след серия от необичайни случки. Той забравил ножче, принадлежало на покойния му дядо, после след няколко часа на същото място намерил друг предмет. След това знамение шансът не му изневерил и едно от билетчетата се оказало печелившо.

Късметлия спечели един милион долара от лотария за ваксинирани

Питър споделя, че първоначално не повярвал на късмето си. Дори изтрил приложението на лотарията и го изтеглил отново, само и единствено, за да е сигурен, че няма грешка. Едва след това споделил щастието си с роднините и приятелите си.

Само две седмици след това парите постъпили по банковата му сметка, а той избрал да не ги оставя само за себе си. Автралиецът предпочел да ги раздаде. За себе си оставил малка част, която използвал за изплащане на ипотеката си и покупката на автомобил.

“Има особено удоволствие в това да правиш добри дела и да имаш възможност да помогнеш на хората. Ако имате нужните средства, вие сте луди, ако не го правите”, смята Чарлтон.

Тото спечели за втори път от тото – грабна $1 млн. от щатска лотария

Подобни действия от страна на лотомилионер не се срещат за пръв път. В друг подобен случай, 72-годишна късметлийка от Англия спечели 140,9 хиляди лири и ги раздаде за часове. Тя решила да помогне на местната болница и дома да възрастни, като закупи медицински халати. Тя разбрала, че в пощата е необходим дефебрилатор и не се поколебала да го осигури, а остатъка от печалбата поделила със своите внуци.

Превод: GlasNews.bg