Медицинска сестра в хоспис описа "феномен", който се случва на хората, преди да починат. Подробности бяха споделени от BirminghamLive.

Джули Макфадън каза, че е преживяла "феномена" през цялата си кариера. Работила е в палиативни и интензивни отделения и това предизвиква емоционални реакции у хората. Неочакваното явление беше потвърдено и от онези, които успяха да се върнат към живота за кратко след смъртта. Те споделиха, че в този момент ги е обзело чувство на мир и спокойствие.

„Това е нещо, което се случва по време на процеса на смърт и умиране, което медицинските специалисти, като мен, не могат да обяснят“, каза Макфадън.

Когато някой наистина е болен и умре в рамките на няколко дни, пациентът може внезапно да стане „по-добър“, каза тя.

„Това може да се прояви по различни начини, но често те внезапно ядат, внезапно започват да говорят, може би дори да ходят“, каза медицинската сестра.

Хората започват да се държат както преди болестта. По-специално, те могат да се смеят и да се шегуват.

„Но тогава те обикновено умират в рамките на няколко дни след това, понякога дори тази нощ. И това се случва с може би една трета от нашите пациенти в хосписа, така че се случва доста често“, каза Макфадън.

Тя обясни, че лекарите се опитват да предупредят близките за това „явление“ предварително. Ако близките не знаят за това явление, може да се почувстват опустошени след неочаквана смърт.

Друга медицинска сестра каза, че вижда това като начин на природата да даде на пациентите време да се сбогуват със семейството, да се насладят на последните си дни или да изпълнят поръчките си.

"Да! Съпругът ми се качи на косачка и окоси "Обичам те" на тревата. Той почина 3 дни по-късно", сподели жена, станала свидетел на този "феномен".