Понякога изчезвал само един чехъл, друг път цял чифт: през последните няколко седмици летните обувки започнаха да изчезват от жителите на берлинския квартал Зелендорф със завидна последователност. Мъжът, който стана поредната жертва на "грабежа", проведе собствено разследване и разбра кой е крадецът.

Според германските медии една сутрин жителят на Зелендорф Кристиан Майер открил, че една от маратонките му е изчезнала. Внимателното търсене на обувката не дало резултат. Мъжът решил да не се отказва толкова лесно и започнал да прави справки, включително в портала за взаимопомощ в квартала nebenan.de.

Там той успял да разбере, че той не е единственият, който е изгубил обувките си по неразбираем начин и че мошеникът може би е животно или по-скоро лисица.

Мъжът уредил наблюдение и скоро успял да хване крадеца с космати ръце, пише stern.de. След няколко дни наблюдение, Кристиан Майер видял лисица на прага на съседа, държаща чифт сини обувки в устата си. Берлинчанинът не уплашил хищника, а тихо го последвал. И скоро, в гъстите гъсталаци наблизо, той намерил цял склад от нагризани обувки, общо имало повече от 100 чифта - от чехли до маратонки.

Както стана известно, малко след публикуването на съответната публикация в Twitter, се появиха част от ограбените собственици. За съжаление, Кристиан Мейер така и не намери своята собствена маратонка.

Превод: Glas.bg