Дългокрака лисица се разходи из улиците на Варна. Животното е забелязано в курортния комплек "Св. св. Константин и Елена", вчера около 23 часа вечерта.

Нощните занимания на опашатката са заснети от местните жители. Някои от варненци остават изненадани от присъствието й, за други обаче това изобщо не е събитие - според тях лисици често може да се видят в града.

"Лисица... има ги вече доста и не им дреме да се разхождат на оживени места", пише Георги Тодоров.

"Кума Лиса. Търсят храна по казаните. Аз съм виждала и в "Чайка". Прогонихме ги лисугерите с това презастрояване, местообитанието им е нарушено вече .Кротки са, като котки." коментира Румяна Тодорова.

"Те там си живеят, излизат зимата!", добавя Десислав Тодоров

"Има много лисици в комплекса и към вилите ходят нагоре", смята Добринка Гаврилова.

Това далеч не е първия случай в който лисици смело се появяват из улиците на големи български градове. В Пловдив лисиче се разходи в квартал Кючук Париж като бе посрещнато с радост от местните. Разходката му бе заснета от пловдивчанин, а кадрите от фотосесията бързо обиколиха интернет.

При друг случай, представител на вида, бе заснет да обикаля около известен столичен мол.

По-всяка вероятност животните търсят храна из градовете, обикаляйки по кофите за боклук. Има и далеч по-куриозни случаи, в които гладните лисици не се свенят да си използват чара си и да просят нещо за хапване от посетителите на ресторанти и заведения.

За щастие често появата им радва всички.

Лисица се разходи из улиците на Пловдив СНИМКИ

 

Куриозна гледка! Какво преживя една лисица в МонтанаЖивотинката се опитала да се промъкне през отворен прозорец във входа на жилищна сграда, но се e заклещила