Продадоха изоставен самолет, принадлежал на Елвис Пресли, за цели £216,000. Машината ще има нов собственик, след като престояла изоставена близо 40 години в пустинята на Ню Мексико, пише The Sun. Самолетът бил продаден на търг, проведен във Флорида. На деня, в който зведата щеше да стане на 88 години. Присила Пресли също взе участие в аукциона, като разказа за страстта на Елвиск към колекционирането на самолети и коли.

Самолетът, който е произведен през 1962 година, модел “Локхийд” 1329 Джетстар бил използван от популярната банда TCB, Мемфис Мафия и Колонел Том Паркър за турнета и пътешествия.

Началната цена за машината, с която започнал търга, била едва £81,000, но постепенно се покачила до цели  £216,000. Новият собственик правел залозите си по телефон, а самоличността му останала неизвестна.

Самолет „Airbus" за скрап се превърна в хотелска стая ВИДЕО

Самолетът бил поръчан от Краля на рока през далечната 1976 година за зашеметяващите £694,000, а само година след това идва смърта на Елвис.

Изпълнителят притежавал и други частни самолети, сред които поръчков Convair 880, наречен “Лиса-Мария”, както и още един Джетстар.

Състоянието на модела, продаден на търга във Флорида, далеч не е перфектно. Екстериорът, изпълнен в червено и бяло, е със сериозни щети от престоя в пустинята. В пилотската кабина също има поражения.

Въпреки това луксозният интериор е запазил лукса, в който е пътувал Елвис и близките му. Червен килим може да се види на пода, а девет червени кадифени места очакват пътниците. В самолета има още дървени и позлатени детайли.

Гостите може да ползват и собствен кухненски бокс.

Двигателите на машината и много от уредите в пилотската кабина били премахнати, но са налични и включени в цената. Към самолета има и копия на документи, подписани лично от Елвис.

Предишният собвеник на “Локхийд”-да го закупил за едва £36,000 през 2017 г. Той планирал да го превърне в атракция, но това останало само добра идея.

Самолет избухна в пламъци по време на полет ВИДЕО

Превод: GlasNews.bg