Чували ли сте тези любопитни факти. Част от тях може и да не се окажат съвсвм точни.

Топлата вода ще се превърне в лед по-бързо от студената вода.

Проведено изследване, при което течност (обикновено вода), която първоначално е гореща, може да замръзне по-бързо от друга течност, която е студена при подобни условия.

Мона Лиза няма вежди.

Хората винаги са се чудили защо Мона Лиза няма вежди. Тази мистерия е разгадана благодарение на инженер на име Паскал Кот. Когато Да Винчи рисува Мона Лиза, той рисува веждите ѝ, но с течение на времето те са ерозирали поради почистване. Така с времето се стига дотам, че те вече изобщо не се виждат.

Най-силният мускул в тялото е езикът.

Трябва да ви кажем, че езикът не е най-силният мускул в тялото. Самият език е мускул и съдържа поне осем различни мускула, които се преплитат, като създават много гъвкава матрица. Най-силният мускул в тялото е дъвкателният, който е отговорен за повдигането на челюстта.

Мравките си почиват около 8 минути за 12-часов период.

Да, изненадващо нали? Но не по начина, по който тълкуваме съня. Джеймс и Котел са провели изследване, което показва, че мравките имат цикличен модел на периоди на почивка, при които всяко гнездо почива колективно, което продължава около осем минути за 12-часов период.

Шоколадът може да убие кучетата.

Шоколадът се състои от съставка, наречена теобромин (подобна на кофеина), която е токсична за кучетата. Кучетата не са в състояние да го разграждат или да метаболизират теобромина, както хората. Теоброминът засяга главно централната нервна система, сърцето и бъбреците на кучето.

Жените мигат почти два пъти повече от мъжете!

Това си е чист мит! Честотата на мигане е почти еднаква и при двата пола. Учените предполагат, че интервалът между миганията е около 2-10 секунди, така че средностатистическият човек мига около 10 пъти в минута.
Друг интересен факт е, че мигаме по-рядко, ако очите ни са фокусирани върху едно нещо. Например, докато четете, мигате само три пъти в минута, защото тогава, вие сте много концентрирани.

Ако кихате твърде силно, можете да счупите ребро. Ако се опитате да потиснете кихането, можете да спукате кръвоносен съд в главата или врата си и да умрете.

Да, ако опитате да блокирате кихавицата, това може да причини разкъсване на тъпанчетата, дразнене на гърлото и в най-лошия случай разкъсване на кръвоносните съдове в мозъка или очите ви.

Всеки крал в тестето за карти представлява велик цар от историята.

Спатия - Александър Велики,
Пика - крал Давид
Каро - Юлий Цезар
Купа - Карл Велики

Охлювът може да спи три години.

Охлювите се нуждаят от влага, за да оцелеят. Така че, ако има екстремно време, те могат да спят до три години. Въз основа на местообитанието охлювите често спят зимен сън.

Превод: GlasNews.bg