Галерия на открито сътвориха млади творци в наш град. По улиците на Белоградчик може да се натъкнете на картини, а местата им са съвсем необичайни. Обикновени електрически табла, намиращи се в центъра на града и кварталите, са превърнати в "платна", по които се появили приказни творби.
 
Галерия от кадри, събрала част от произведенията, споделя във Facebook Зина Стефанова, а реакциите не закъсняват. Преобразените табла, които вече имат и нова функция, събират хиляди положителни реакции.
 
"Това е град Белоградчик, а рисунките са върху ел. таблата в центъра на града, вече и в кварталите. Направени са с доброволен труд от млади художници, а материалите са спонсорирани от хора или институции в града", разказва Зина Стефанова.
 
Приказни герои, завладяващи пейзажи, животни и композиции на различна тематика приковават погледите по улиците на града. Повечето от тях са весели и оптимистични, но други ни карат  и да се позамислим. Като композицията, в която човек със скафандър сади цвете, на фона на разрушена природа.
Одобрителните коментари не закъсняват, като граждани отбелязват, че не могат да познаят електрическите табла, които вече приветстват като произведения на изкуството. Хората дори заключават, че подобна инициатива трябва да бъде масова в страната.
 
Вижте някои от мненията, вдъхновени от инициативата на младите творци:
 
"Прекрасни са, браво за идеята и изпълнението, толкова красота и настроение лъха от всяко едно,поздравление!", пише жена.
 
"Толкова са хубави, че зад тях фасадите на блоковете изглеждат още по-неугледни... Според мен трябва и сградите да изрисуват", пише Ралица Г.
 
"Трябва в цялата държава ел. таблата така да се изрисуват! Хем ще ни е по-весело. Бяхме във Видин на екскурзия. И там по центъра имаше такива табла.  Красота!", разказва Павлина С.
 
"Ако не беше написано, че са ел. табла, нямаше да позная. Прекрасна идея и изпълнение", добавя Сашка Н.
 
"Адмирации! Личи колко много труд, талант и креативност е вложен!", пише Ани Й.
 
"Наслада за очите, прекрасни са", заключава Адриана Л.

Снимки: Зина Стефанова

Ликът на победителя от Дойран се появи на фасада СНИМКА