Лийдс ще стане първият британски град, превзет от немъртви, ако хората се изправят пред ужасяващ зомби апокалипсис.  

Потенциалните 811 422 погребани мъртви в Лийдс го превръщат в най-смъртоносния град във Великобритания, ако зомбитата се появят от земята и превземат страната по време на апокалипсис, пише Daily Star.

Градът, разположен в Западен Йоркшир, има толкова много гробища и гробове спрямо населението си, че ще доведе до хиляди зомбита. Лийдс ще бъде първият град, който ще бъде "заловен" от ходещите мъртви. Изследователите откриха, че има 149 гробища, един от най-високите числа в Обединеното кралство, и може да произведе около 811 422 зомбита.

Островите Скили, край бреговете на Корнуол, ще се превърнат в най-сигурното убежище на Обединеното кралство, само с 98 зомбита, раждащи се в седем гробища. Тази информация съобщиха анализатори от букмейкърския сайт Rant Casino.

Експертите искаха да разберат кои градове ще пострадат най-много, ако Великобритания бъде нападната от армия на зомбита, подобна на тази в популярния телевизионен сериал The Last of Us с участието на Педро Паскал. Те анализираха общия брой гробища в 363 града в Обединеното кралство и ги сравниха с гъстотата на населението и гъстотата на гробищата, за да определят колко зомбита ще бродят по улиците.

Зомбита, зомби апокалипсис, мъртви хора, ходещи мъртви, зомбита в гората, погребани в гробище, британски градове, края на света,Цял екран
Зомбита в популярния телевизионен сериал "The Last of Us" Снимка: HBO

"Бяхме шокирани от резултатите. Ако искате да преживеете апокалипсиса, съветваме да се уверите, че не живеете във или близо до град с много гробища", каза говорителката Лора О'Брайън.

Второто най-опасно място е Манчестър, където са открити 769 911 зомбита в 36 гробища, третият е Ливърпул с 469 768 зомбита в 63 гробища.

Най-безопасното място в континенталната част на Обединеното кралство е Стивънидж в Хартфордшир, само с четири гробища и само 241 очаквани зомбита.

Превод: GlasNews