Снимките на НЛО често са тъмни или размазани, което кара ентусиастите да се разочароват, а скептиците да се съмняват в тяхната автентичност.

През 2022 г. обаче "най-ясната снимка на НЛО в света" беше показана на света.

Снимката, която е направена от двама неизвестни туристи в Шотландските планини, е била скрита от обществеността в продължение на 30 години.

Невероятната снимка показва обект с форма на диамант, който се носи в небето, а зад него в далечината прелита изтребител.
Според очевидци НЛО е "висял" във въздуха около 10 минути, след което се е изстрелял нагоре и е изчезнал.

Наречен "снимката от Калвин", негативът на снимката първоначално е предаден на шотландския вестник "Дейли рекърд", който от своя страна го изпраща на Министерството на отбраната (МО).

Но те така и не са показани на обществеността до около три десетилетия по-късно.

Академикът и журналист д-р Дейвид Кларк открива снимката след десетилетия проучвания.

Д-р Кларк се свързва с Крейг Линдзи, бивш пресаташе на RAF, който е запазил копие от снимката, след като историята е била разгледана през 90-те години.

Линдзи все още притежаваше оригиналния плик, който съдържаше снимките на Калвин.

Заедно с Вини Адамс от кампанийната група UAP Media UK, д-р Кларк вече е осигурил снимката да бъде съхранена в архивите на университета Шефилд Халам.

В разговор с "The Sun" Адамс казва: "За мен беше привилегия да работя по този случай с такъв отдаден екип от изследователи.След 32 години и интензивно разследване се чувствам добре, че мога да покажа тази неуловима снимка на света."

Той също така помоли всеки, който разполага с информация за самоличността на туристите, да се отзове.

Въпреки че снимката може да е една от най-ясните, тя далеч не е единственото предполагаемо наблюдение на НЛО, което се е разпространявало през годините.