Пътуването с деца е скъпо семейно изживяване, което често отбелязва най-важната точка на годината след месеци упорита работа. Със сигурност с нетърпение очаквате да се възползвате максимално от 15, 10 или 7-дневната ви ваканция.

Пътуването с деца е скъпо семейно изживяване, което често отбелязва най-важната точка на годината след месеци упорита работа. Със сигурност с нетърпение очаквате да се възползвате максимално от 15, 10 или 7-дневната ви ваканция.

Въпреки това, планирането на пътуване с мъниците да бъде по-сложна задача от очакваното. Има редица фактори, които трябва да се вземат предвид. Не трябва да забравяте и за непредвидените ситуации, които могат да възникнат. Правилната подготовка минимизира тези възможности. 

В този кратък наръчник ще се опитаме да ви подготвим напълно за почивката с дете и да ви помогнем с нейното планиране. Знаем, че съветите ни могат да се окажат безценни. 

 


Източник на изображението: pexels.com

Избор на дестинация
Изборът на правилното място за семейна ваканция може да бъде истинско предизвикателство. Това важи с пълна сила, ако вземем под внимание забавленията за децата и вашата лична почивка. 

Дайте приоритет на хотел с детски кът, който да предлага почасова грижа за децата. В по-луксозните хотели се предлагат и лагери, които предлагат курсове, колоездене или конна езда. В някои от тях има и детски СПА зони и басейни. 

Децата имат нужда да се излагат на нови преживявания, които да стимулират интереса им към света. Избирайки хотел, който обръща специално внимание на децата, ще осигурите вълнуваща ваканция не само на тях, но и на себе си.

Времето е от решаващо значение
Съобразете пътуванията с ваканциите на децата, както и с уроците им в училище. Възможно е те да съвпадат с пиковите сезони за пътуване, което понякога води и до по-високи разходи за почивката. Разбира се, самият климат не е за подценяване. Вземете предвид активностите, които планирате - ски, плуване, походи и т.н.

Транспорт
Избраният от вас вид транспорт зависи от дестинацията, разстоянието и вашите предпочитания. Ако планирате почивка в България и ще пътувате с кола, носете различни играчки и забавления, които да помогнат на детето да се разсейва.

Подгответе се за повече спирания, особено при по-дълги пътувания. Погрижете се за техния комфорт, слизайки от колата за кратки разходки и хапване.

Настаняване
Подходящите места за настаняване на семейство осигуряват максимално удобство на гостите си. Уверете се, че към пакета ви е включена здравословна закуска за деца. Да не забравяме, че закуската е най-важното хранене за деня. 

Ако пътувате с бебе, попитайте хотела за креватче и курито.

В случай че предпочитате домашния уют, много хотели предлагат апартаменти с обособена кухня. По-луксозните от тях предлагат включена закуска и вечеря, за да не се налага да мислите за готвене и ресторанти. 

Защитете се
Преди пътуване с деца е важно да се застраховате. Застрахователните агенции предлагат различни пакети, които да отговарят на вашите нужди. На път всичко се случва, затова е добре да сте подготвени. 

Багаж
След като всичко останало е уточнено, време е и за багажа. В зависимост от възрастта на детето, трябва да прецените дрехите и вещите, които ще вземете. 

Нека ви помогнем:

 Облекло - ако имате малки деца, ще имате нужда от два чифта дрехи за смяна на ден, докато при по-големите един е достатъчен. Ако ще сте в СПА хотел или на почивка на морето, вземете поне два чифта бански. 

Аксесоари за бебета - не забравяйте в куфара да сложите достатъчно пелени, шишета, залъгалки, както и пелени за плуване. Помислете и за кош. 

Аксесоари за по-големи деца - добре е да имате достатъчно играчки и книжки, които да ангажират детето не само по време на път, но и когато са в хотелската стая. 

Надяваме се краткото ни ръководство да е в полза на по-приятните и по-малко стресиращи пътувания с деца занапред. Макар и да не сме покрили всеки възможен сценарии, вече имате основа, върху която да персонализирате пътуванията си.