В по-голямата си част училищните правила имат смисъл и помагат на учениците. Те дори могат да бъдат забавни. Но от време на време училищата измислят странни правила и резултатите могат да доведат до проблеми и за ученици, и за родители.

Ето някои странни училищни правила, в които няма да повярвате.

Училище забрани откритите рамене

Някои училища не позволяват голите рамене, защото се смята, че могат да накарат учениците да загубят фокус.

Германските първокласници получават конус играчки

Наричан „Schultüte“, той има дългогодишна традиция и се дават на немските първокласници, когато влизат в първи клас. Символизира промяна на статуса в живота.

Училището в Масачузетс забрани продажбите на торти

В опит да ограничат детското затлъстяване, училищата в Масачузетс забраниха продажбите на торти. Последва обаче огромен протест, заявявайки, че те са „хранителна полиция“.

Училище забрани групи от петима

Всички лоши неща се случват в групи от по пет или поне това училище си мисли така, когато решава да забрани на учениците да се събират заедно в групи от по пет или повече хора.

Австралийско училище забрани упражнението колело

В училище в Сидни на децата не е позволено да изпълняват физическото упражнение, наречено колело, без прякото наблюдение на обучен инструктор по гимнастика.

В Китай на по-големите деца се позволява трийсетминутна дрямка

Въпреки че не е необичайно детските градини да има следобеден сън, в Китай се позволява и на по-големите ученици да дремят тридесет минути. Проучванията показват, че кратката дрямка може да подобри паметта и ефективността в училище.

Училище в Ню Джърси забрани велосипедите

Въпреки ползите за здравето на децата, каращи велосипеди до училище, училищата в Ню Джърси забраниха велосипедите, като се позоваха на проблеми, свързани с безопасността и отговорността.

Училището във Фриско, Тексас забранява Коледа

Началното училище във Фриско, Тексас, забрани Коледа и всякакви други религиозни празници. Те специално отбелязаха, че няма да има никакви коледни елхи или червените и зелените цветове на тяхното зимно парти. Причината? За да не се обижда никой.

Във Франция кетчупът не е разрешен в училище

В опит да защитят своята култура, за да не станат „прекалено американски“, френските училища забраниха кетчупът да се слага на каквато и да било храна, с изключение на пържените картофи.

Във Великобритания най-добрите приятели са забранени

Искайки да насърчат децата да играят в по-големи групи, училищата в Обединеното кралство забраниха „най-добрите приятели“, надявайки се, че това ще предпази децата от травмите от прекъсвания с близки приятели.

Учителите във Великобритания не могат да използват червено мастило за поправка на тестове

Причината е, че червеният цвят е твърде отрицателен. Учителите във Великобритания вместо това трябва да използват по-успокояващ цвят.

На студенти е забранено да обявяват приемане в колеж

В опит да защитят чувствата на своите ученици, няколко подготвителни училища в Ню Йорк забраниха на учениците да обявяват дали са приети в колеж или не.

Източник: profit