Чувствали ли сте някога, че умът или очите ви се шегуват с вас? Може да сте виждали оптична илюзия. Мозъкът и очите ни работят заедно, за да интерпретират това, което е пред нас, но въпреки че се опитват да се синхронизират, резултатът невинаги е положителен. 

Неща като цветове, сенки и перспектива помагат на мозъка да разбере какво вижда и той започва да формира мисъл въз основа на тези сигнали, но ако те се проектират по определен начин, мозъците ни могат да се объркат. Още по-объркващо е, че двама души могат да гледат една и съща оптична илюзия и да видят две напълно различни неща.

Оптична илюзияЦял екран
Оптична илюзия

Е, в тпо-„естеази най-нова оптична илюзия ще трябва да намерите правилния плод на снимката - и това, което виждате, ще ви каже дали сте "природно интелигентен“ или не, пише Mirror. Създаден от британския онлайн принтер Instantprint, трябва да съсредоточите вниманието си, за да намерите скрития плод сред линиите и цветовете.

Според Instantprint една забавна оптична илюзия може да ви разкаже много за вас самите, включително за вашите професионални способности. Оптичните илюзии могат да бъдат невероятно забавни и завладяващи, но също така ни казват много за това как работят нашите мозъци.

Ако зрението ви е достатъчно остро, ще можете да видите плода ясно и очевидно, ако можете да го видите, вие сте „природно интелигентен“. Според проучване, публикувано в списание Current Biology, хората с по-висок коефициент на интелигентност са в състояние да се съсредоточат върху правилните детайли и да игнорират ненужната информация с по-голяма лекота.

Казват, че по-умните по природа хора, способни да разпознават плодовете, „трудно приемат нещата за чиста монета“ и винаги търсят „нюансите във всичко“.

Така че можете ли да намерите правилния плод? Отговорът, който търсим, е ябълка.