Откраднато куче се завърна при стонаните си след близо 13 години. Историята е от Великобритания, а за нея съобщава Metro.

През 2010 година Лиз Едриж, която живее в графство Хардфордшир, купила пале на име Миси. Тя подарила кученцето на своя син за рождения му ден. Само година след това Миси била открадната, а търсенето ѝ не довело до резултат.

Семейството не се отчаяло, а продължило издирването цели 8 години, преди да го прекратят. Те решили, че повече никога няма да видят домашния си любимец.

Запознайте се с Флоси - най-възрастната котка в света СНИМКА

Обаче на 15 ноември тази година англичанин открил възрастно кученце. То се лутало по улиците на града. Животното било заведено на ветеринар, а след това било остановено, че това е изчезналата от над 10 години Миси.

Не липсвали и трудности. В чипа на животното били данните на развъдника, от който било купено. Но стопаните били установени по документите и кучето се завърнало у дома.

Ветеринарите, които я прегледали, стигнали до извода, че дълго време е била използвана за разплод. Това обяснявало и тежкото състояние, в което била открита.

Специалистите подозират, че кучето било гледано в лоши условия, а когато вече Миси не можела да бъде използвано за заплождане била изхвърлена. Подозира се, че е и бита.

Въпреки премеждията Миси вече се радва на загубения си дом, където е обградена от грижи. “Надявам се да разбира, че е у дома и е в безопасност”, споделя британката.

Обучиха глухо куче на жестомимични команди ВИДЕО+СНИМКИ

Превод: GlasNews.bg