Любовта към бирата донесе големи неприятности на британец, който прибегнал до измама, за да си набави безплатно питието.

Мъжът работил като полицай, но загубил службата си заради деянието. Оказало се, че той екплоатирал рекламна промоция на голяма компания, използвайки пробив в правилата.

Действието се развило по време на мачовете от Евро 2020. Паул Елиът и неговите приятели гледали победата на Англия над Германия в бар. Когато решили да спестят някой друг паунд и да се възползват от промоция на голяма марка.

Офертата предлагала безплатна бира, ако бъдат въведени мейл и други лични данни в специално приложение.

Елиът, който тогава служил от три години като полицай, открил, че приложението не верифицира електронните пощи. Така мъжете успели да поръчат цели 26 безплатни бири, използвайки измислени данни.

На Мондиала: 100 евро за една бира в Катар

Преди дни трибунал взе решение, че мъжът е проявил нечестност, която  представлява грубо нарушение. Като той е щял да бъде уволнен, ако вече не бил подал оставка като офицер.

 От прокуратурата разкриват, че Елиът е поръчал питиетата, съзнавайки, че има право една на една безплатна бира. Бившият полицай е отрекъл да е осигурил 10 безплатни халби за себе си и повече за приятелите си. Баристата помислила, че има проблем с приложението, което проверява имейл адресите.

Управителят на бара казал на разследващите, че е бил изключително натоварен поради мача, с около 300 души в кръчмата и вземания от над £4000 само за два часа.

Култовата прическа на Феномена донесе проблеми на ученик СНИМКИ

Британецът е държан отговорен и за други прояви. Той попълнил формуляр за проверка през май 2021 г. във връзка с предложеното му прехвърляне към силите на Дербишир, но не е включил ключови подробности, включително как е бил заподозрян в криминално разследване.  Станало ясно обаче, че бившият полицай не е разкрил и глоба за превишена скорост и че е получил последно писмено предупреждение за дисциплинарно дело.

Подробностите за това не били разкрити по време на изслушването.

Съдът забранил на британеца да бъде полицай и в бъдеще.

Превод: GlasNews.bg