Празнуваме Свети Валентин! Празникът на влюбените не трябва да пропада заради инфлацията.  Обичайна среща може да включва интересен филм, по чаша вино, а и разбира се - цвете за любимата. Не трябва да забравяме и за вечерята. Но колко ще струва празничната вечер?

От сайтовете на кината в София се вижда, че в големите вериги в столицата билет за някой от блокбастърите като „Аватар“ на 14 февруари към 8 вечерта на 3D струва 12 лв. с очила и 10 без очила. Ако все пак решите да го гледате на 4D цената е 22 лв. с очила и 19 без очила. Цената на 2D за популярен филм, който обикновено зрителите избират за празника като „Професия: Стриптизор“ или „Титаник“ е 14 лв. на човек.

Три празника днес! Кой от тях ще празнувате?

В по-малките артхаус кина в центъра в този часови диапазон цените са от 10 до 12 лв. Меню за двама с пуканки и две коли в различните кина може да варира между 16 и 18 лв.

Уникалните обичаи на Свети Валентин в различните страни

Проверката  в сайтовете за билети за театър показват, че на 14 февруари трябва да си подготвите между 10 и 25 лв. за да гледате някоя от постановките.

Приблизително 40 лева ще трябва да кино за двама.

 Бутилка вино в ресторантите в центъра може да варира до много различни суми, но някои от най-масовите са на цени около 30 лв. Чаша вино можете да откриете за между 6 и 8 лв.   Коктейлите, от своя страна, са между 12 и 16 лв.

По чаша вино за двама - 14 лв.

Пицата си остава една от любимите храни за среща на българите. Цената на малките пици в ресторантите на Витошка са приблизително около 15 лв. като всичко варира в зависимост от типа заведение и продуктите, които използва, пише bTV.

Ако решите да си вземете десерт, ще трябва да отделите още поне между 8 и 10 лв. на човек.

Празнична вечеря: 50 лв.

Вече имаме кино, вечеря и нещо за пийване. Време е да проверим цените на цветята. Лалетата са на цени около 2 лв., а розите между 6 и 8 лв. за брой.

Така за една ориентировачна среща биха били нужни 112 лв. за вечер. (Включва 2 билета за кино и пуканки, 2 чаши вино, 2 пици и 2 десерта и една роза). В калкулацията липсват средствата, които трябва да си приготвите за транспорт.