Ресторант в Италия шокира свои клиенти, като ги таксува 20 евро за разрязване на торта за рожден ден. Семейство донесло десерта със себе си за празненство в Палермо, Сицилия.

Но те останали изумени, когато разбрали, че ще трябва да платят 20 евро за нарязването на лакомството на парчета. Цената била изчислена като такса от 1 евро на парче, въпреки че цялата сметка на групата била едва 121 евро - за пица, вино, бира и вода.

Към сметката била включена и  стойността на нарязването, фируриращо в касовия бон кат „20 X Servizio Torta“, което се превежда като „20 X Услуга за торта“.

Сметка от морето шашна България. Семейство плати 490 лв. за три пържоли ВИДЕО

Това не е първият път през последните седмици, когато в Италия се поражда спор за допълнителни скрити цени.

Миналата седмица посетителите на друг ресторант в Италия бяха шокирани, след като сервитьорите им начислиха 2 евро за празна чиния, за да може дъщеря им да опита от порция паста.

Италианците се подиграха на ресторанта за необичайната такса, но Ида Германо, собственичката на Osteria del Cavolo във Финале Лигуре, каза пред The ​​Times, че таксата е резонна, тъй като повече чинии за почистване означават повече работа за вършене.

При друг скандал с цените, двойка, която поиска допълнителна чаена лъжичка, за да могат да споделят десерт, беше таксувана с 1,50 евро. Британски турист също остана потресен, след като към сметката му в италиански ресторант бяха добавени 2 евро за разрязване на сандвич. Лакомството било срязано наполовина. Неназованият посетител вечерял в заведение, намиращо се до  езерото Комо.

Турист помоли да нарежат сандвича му, излезе му солено СНИМКА