Конкурсът "Мис Вселена 2023" в Съединените щати осигури на една кандидатка поредица от негативни преживявания. Мис Русия Анна Линикова твърди, че е била "отбягвана" от останалите участнички в конкурса и че изходът от състезанието е бил предопределен в полза на кандидатите от САЩ и Украйна, съобщава ndtv.com.

Мис Русия заяви в интервю за "Вечерна Москва", че е получила серия от негативни коментари по свой адрес.

„Беше много трудно. От самото начало се сблъсках с непрекъснат поток от обиди и заплахи от украински потребители на социалните мрежи. Особено неприятни бяха негативните коментари от дългогодишни познати от Украйна", каза тя пред изданието.

Тя твърди, че някои участнички са я избягвали просто заради нейната националност.

„Много други ме отбягваха, просто след като научиха за произхода ми. А момичетата от Украйна и Швейцария като цяло бягаха от мен като от огън", добави тя.

На въпроса кое момиче й е направило най-добро впечатление, тя посочи "Мис Венецуела" заради нейната топлота. „Трудно е да се открои един човек, но момичето от Венецуела беше особено мило и чувствително към другите. Може би тази енергия и харизма й помогнаха да заеме второ място", твърди Мис Русия, която е активен потребител на социалните медии и има приблизително 90 000 последователи в Instagram.

Линикова каза, че е „жалко", че нейната украинска колежка Виктория Апанасенко не искала да говори с нея, като изглежда, че я е пренебрегвалъ заради нахлуването на Русия в Украйна.