Двама тийнейджъри са определени за „герои“, след като са скочили на пътя на движещ се влак, за да попречат на мъж да се самоубие.

Приятелите чакали последния влак за вкъщи в събота (25 май), когато видели мъжа в спален чувал на перона на гара Болтън на Диърн.

15-годишният Фреди Корбет и 16-годишният Харли Холингуърт скочили на релсите и издърпали мъжа на безопасно място в Южен Йоркшир, Великобритания.



Харли споделя пред Mirror: „Не се притеснявах за влака, просто исках да се уверя, че Фреди го е махнал от релсите.“

Мъжът излезе от спалния си чувал, докато бяха на перона, и отиде на релсите, като каза: „Тази нощ ще се самоубия“. Фреди отговори: „Няма да го направиш, приятелю“.

Тийнейджърите казват, че светлините на влака са били видими, като Фреди пресмята, че той е щял да влезе в гарата само 45 секунди след като са отстранили мъжа от релсите.

Въпреки заплахата за собствения им живот, когато влакът е толкова близо, Фреди и Харли скачат на релсите, за да спасят живота му, като първият нарича смелата си постъпка „просто естествен инстинкт“.

И двамата родители заявиха, че се гордеят със смелостта и бързата мисъл на синовете си, а бащата на Харли, Дейл Холингуърт, заяви: „Той е типичен намръщен тийнейджър, но ясно се вижда, че има златно сърце... Честно казано, все още съм поразен.“

Някои членове на семействата им обаче не бяха най-доволни, както разкри Фреди: „Баба ми по-късно каза: „Ти, глупав идиот, можеше да те смачкат“.

„Но родителите ми се гордеят. Надявам се, че сега той [мъжът] ще получи някаква помощ.“



Гари Робинсън, който работи за Network Rail, потвърди, че момчетата са спасили живота на мъжа, като поздрави двамата в социалните медии.

„Тази вечер бях извикан на сигнал за мъж с намерение да се самонарани на железопътната линия... тези две момчета бяха неговите ангели“, започна той.

„Измъкнаха го от железницата... седяха с него и говореха, докато стигна до него, и не се заблуждавайте... спасиха живота му!

„Децата получават лошо влияние, но с човечност като тази, която тези момчета [показаха] тази вечер, ние сме в сигурни ръце!

„Тези две момчета са чест за родителите си и не мога да говоря достатъчно добре за тях. Ако ги видите, купете им J20 (все още не са достатъчно големи за бира).“