За първи път българин влезе в сръбското реалити "Задруга". Става дума за Емил Каменов, който е на 41 години и е роден в Монтана.

В един от последните епизоди на предаването бе провокиран разгорещен спор, който ескалира. В един момент участникът Кристиян Голубович налетя на друг и започна да го удря с юмруци в главата, а Каменов, разбира се, не пропусна да се присъедини.

За случая и възможността да се върне в реалитито той проговори пред "Нова". Той коментира, че предстоят разговори с продуцентите на предаването, на които ще се обсъди и евентуалното му завръщане в реалитито.

Брутален бой в сръбския Биг Брадър! Арестуваха нашенец ВИДЕО

"Задруга" е силно противоречива продукция - често в епизодите се случват инциденти, а зрителите смятат, че те не се базират на реалността. Повечето хора твърдят, че мразят това шоу, но в действителност има над 3 милиона души, които го следят с огромен интерес.

Във формата  всички участници живеят заедно в специално изградена общност, която е изолирана от външния свят. Състезателите се номинират след гласуване (обикновено на седмична база), докато остане само един и спечели паричната награда. По време на престоя си в къщата те са наблюдавани непрекъснато от телевизионни камери на живо, както и от лични аудио микрофони - както вече споменахме, предаването много прилича на "Биг Брадър".