Шестият сезон на най-провокативното сръбско риалити шоу "Задруга" трупа сериозен рейтинг.

Предаването, което припокрива концепцията на "Биг Брадър" е изключително популярно в западната ни съседка. В "Задруга" е разрешено почти всичко. Шоуто се излъчва по телевизия Pink, а снимките му продължават 11 месеца. Наградата е само 50 хиляди долара.

"Задруга" е силно противоречива продукция - често в епизодите се случват инциденти, а зрителите смятат, че те не се базират на реалността. Повечето хора твърдят, че мразят това шоу, но в действителност има над 3 милиона души, които го следят с огромен интерес.

В "Задруга" всички участници живеят заедно в специално изградена общност, която е изолирана от външния свят. Състезателите се номинират след гласуване (обикновено на седмична база), докато остане само един и спечели паричната награда. По време на престоя си в къщата те са наблюдавани непрекъснато от телевизионни камери на живо, както и от лични аудио микрофони - както вече споменахме, предаването много прилича на "Биг Брадър".

За първи път българин влезе в сръбското реалити. Става дума за Емил Каменов, който е на 41 години и е роден в Монтана. Женен е и има малка дъщеричка. Участвал е в редица филмови продукции - както родни, така и холивудски. След "Къртицата" участва в "Българи на три морета". Включва се и в сезон на "Вип Брадър".

В един от последните епизоди на предаването бе провокиран разгорещен спор, който ескалира. В един момент участникът Кристиян Голубович налетя на друг и започна да го удря с юмруци в главата, а нашенецът Емил, разбира се, не пропусна да се присъедини.

На видео, разпространено в мрежата, се вижда как двамата заедно налагат един от съквартирантите си в главата, а охраната не успява да го спаси. Останалите съквартиранти крещят и ги молят да спрат, ужасени от грозните сцени.

След схватка "Големият шеф" взе спешно решение и дисквалифицира двамата членове, проявили физическо насилие.

Сръбските медии съобщават, че след като са напуснали имението в Шимановци, Кристиян и Емил са пресрещнати от полицията. Органите на реда веднага ги задържали.

След ареста българинът говори пред сръбски портал и изтъкна, че съжалява, че изобщо се е стигнало до споменатия инцидент.

"Съжалявам, че позволих на някой да ме провокира със системно психологическо изтезание", заяви Емил Каменов и благодари на продукцията за оказаното доверие да участва във формата.

Вижте видеото ТУК