Да разбереш, че любовта на живота ти е полицай под прикритие, звучи като събуждане от ужасен сън, но за Лиза това е реалност.

Лиза е имала шестгодишна връзка с женения полицай Марк Стоун (което не е истинското му име), преди да открие потресаващата истина.

По време на командировката си той е бил с цели 10 други жени, докато е действал като един от половин дузината униформени под прикритие от Националното разузнавателно звено за опазване на обществения ред на Метрополитен или от "сестринското му звено" - Специалния демонстрационен отряд. Марк е бил изпратен да шпионира активисти като част от NPIOU.

"Престанах да виждам ясно", разказва Лиза пред The Mirror. "Бяхме на почивка в Алпите и имах чувството, че планините плуват - имах усещането, че губя представа за реалността. Започнах да се оглеждам за малко повече информация и намерих телефон, в който не беше останала много батерия, но имаше съобщения от две деца, които го наричаха татко.", добавя тя.

"Не може да имаш връзка с някого в продължение на шест години и да разбереш, че има деца, за които не си знаел - това не е нормално.", посочва още Лиза.

Лиза разказва, че разбрала за това, след като проверила паспорта на партньора си и забелязала различното име - Марк Кенеди, а не Марк Стоун.



"Когато той се върна на работа, аз изведнъж останах сама и имах време да размисля", обяснява тя. "Отидох на гости на един приятел, който случайно се занимаваше с проучване на родословието, и си спомням, че го попитах "можеш ли да потърсиш някого?".

"Чувствах се така, сякаш съм се разпаднала на много малки парченца и наистина вече не знаех коя съм. Бях абсолютно влюбена в него.

"Когато разбрах, че е полицай, всичко ми се преобърна с главата надолу.

"Чувствах се така, сякаш е избухнала експлозия - оттогава нищо не е същото".

След седем години работа под прикритие Кенеди е разобличен през 2010 г., след като на активистката за опазване на околната среда Кейт Уилсън, която е била измамена в близо двегодишна връзка с Марк, е присъдена компенсация от почти 230 000 лири след спечелването на знаково съдебно дело срещу столичната полиция за нарушаване на човешките ѝ права.

Хелън Бол, помощник-комисар по професионализма в Метрополитен, заяви: "Признаваме сериозността на решението по това дело, в което се посочват редица сериозни пропуски, които са позволили на Кенеди да остане на дългосрочна работа под прикритие без подходящо ниво на надзор и контрол.

"Това доведе до нарушаване на човешките права на г-жа Уилсън.

"Влизайки в сексуална връзка, действията на Кенеди бяха в разрез с обучението и насоките, които служителите под прикритие получаваха по онова време.

"Въпреки това трибуналът установи, че обучението е било недостатъчно и е трябвало да се направи повече, за да се вземат предвид рисковете от това, че мъжете служители под прикритие установяват връзки с жени. Ние приемаме тези заключения."