След близо осем десетилетия Пентагонът загуби титлата си на най-голямата офис сграда в света.

Построена по време на Втората световна война в САЩ, сградата е с площ около 6,5 млн. кв. м, от които 3,7 млн. кв. м се използват за офиси.

Вероятно можете да се досетите по името, но Пентагонът наистина има пет страни, както и пет надземни етажа, две подземни нива и пет пръстеновидни коридора на етаж.

Това не е всичко, тъй като в Пентагона работят около 23 000 военни и цивилни служители, както и около 3 000 души помощен персонал, който не е свързан с отбраната.

Въпреки това Пентагонът вече не е най-голямата офис сграда в света, след като новооткрит обект в Индия му отне короната.

Диамантената борса в Сурат обхваща 7 109 045 квадратни метра офис площи, като над 4500 търговци на диаманти са представени в първия по рода си диамантен център, включващ 27 шоурума за диамантени бижута, пише ladbible.

Според уебсайта Surat Diamond Bourse "е организация с нестопанска цел и е създадена с цел създаване и популяризиране на диамантена борса в Сурат, Гуджарат".

"Диамантената борса в Сурат ще бъде вторият център за търговия с диаманти в Индия, разположен в Сурат, Гуджарат, на площ от 35,54 акра, с налична застроена площ от 67 хил. кв.м, включваща 4500 офиса за национални и международни търговци", се казва още в съобщението.

Компанията заявява, че иска да "насърчава вноса, износа и търговията с диаманти, скъпоценни камъни и бижута от Индия".

Те също така искат да се съсредоточат върху "осигуряването на най-съвременна инфраструктура за организациите, занимаващи се с производство и търговия с диаманти".

Премиерът Нарендра Моди присъства на церемонията по откриването на 17 декември 2023 г. и изглежда е бил впечатлен от обекта.

Както и хората, които са гледали от вкъщи, както коментира един човек: "Много малки предприятия, които се обединяват, за да реализират проект, който кара мултинационалните корпорации да се изчервяват, е наистина вдъхновяващ".

 

"Изглежда прекрасно, свалям шапка на момчетата, които са го проектирали", добави втори.

"Най-впечатляващият дизайн и архитектура, които съм виждал от известно време насам. Изглежда уникален, а не поредният copy+paste кампус в "международен" стил", пише трети.

"Гордея се, че съм работил като секретар на дружеството на Диамантената борса в Сурат", отбелязва друг.

Превод: GlasNews