Стюардеса на Emirates показа луксозните стаи за спане, където членовете на екипажа релаксират и почиват по време на полети на дълги разстояния. Видеото й има над 8,2 милиона гледания в TikTok.

„Къде почиват стюардесите на Emirates по време на полет?“, написа стюардесата в описанието на видеото.

Стюардесата отваря вратата и се изкачва по стълбите, които водят до коридор, постлан с легла от двете страни. Всяко легло е оборудвано със собствен телевизор и завеси за уединение, което позволява на екипажа да се отпусне от често изтощителните полети.

Тези "капсули" не са толкова луксозни, колкото местата в първа класа, но все пак потребители на TikTok останаха изумени от видяното:

„Леле, цял таен коридор“, гласи един от коментарите. Друг потребител добави: "Това е по-добро от леглото ми у дома".

Стюардеса обяви как "наказва" пътници, които не сменят местата си

Снимка: VistaJet

Интересното е, че повечето самолети Boeing 777 и 787 имат такива тайни стълби, които водят до малки спални без прозорци за членовете на екипажа, както и до скрити капсули за пилотите. Малцина от пътниците знаят за тяхното съществуване, тъй като външни лица не могат да стигнат до там при никакви обстоятелства.

„При полети на дълги разстояния, които надхвърлят 7 часа, има вероятност да има стюардеси, които спят под или над вас“, казва стюардесата Кат Камалани в интервю за Insider.

Между другото, авиокомпаниите могат да избират конфигурацията на зоната за почивка на екипажа, но основните параметри се определят от регулатори като Федералната авиационна администрация (FAA).

@justyourgray Where do flight attendants of Emirates rest during a flight? The Answer: #emiratescabincrew #emirates???????? #flybetter #emiratesbestairline ♬ original sound - JustYourGray

Превод: GlasNews.bg