Душата на зодия Лъв може най-добре да се опише като Лъвът – Кралят на джунглата. Мощни, динамични, родени лидери, обикновено получават каквото поискат. Те са лоялни, по-големи от живота и абсолютно магнетични, но само докато всичко е наред. Всеки от нас има тъмна страна, вградена дълбоко в него, която обикновено излиза на повърхността, когато негативна ситуация надхвърли способността ни да се справи с нея.

Нуждата и лекотата да получат всичко, което Лъвът иска, често ги прави пълни със себе си и когато не получат това, което желаят, тяхната тъмна страна може да бъде плашеща, насилствена и огнена, точно като самия знак – свиреп Лъв. Така че нека да разгледаме тъмната страна на Лъва:

Силно напомпано его

Лъвовете могат да бъдат упорити и своенравни. Тяхната нужда да правят нещата по техния начин или магистралата може да ги направи абсолютно трудни и доминиращи. Колкото по-упорити стават, толкова по-непоносимо го правят за другите около тях. Егото им ги кара да вярват, че винаги са прави. Това може да ги направи близки до мнения или критика.

Липсата на способност да опитват нови неща поради затвореното им поведение или силно напомпано его понякога не им позволява да бъдат успешните и магнетични личности, за които са родени.

Ревност

Те страдат от странен вид ревност. Тази ревност се прокрадва, когато усещат липса на внимание от партньорите си. Тайно вярват, че партньорите им трябва да ги държат на пиедестал. И те са готови да направят същото за тях. Независимо дали го изискват или не, те винаги искат внимание от този, когото обичат. Липсата на внимание може да ги накара да ревнуват, дори да се ядосат, защото в главата си те са избрали вас и вашата лоялност принадлежи само на тях.

Понякога жестоки

Ако почувстват, че трябва постоянно да молят за вашето внимание, тяхната гордост ще ги накара да се отдалечат от вас и никога да не се върнат. Но преди да си тръгнат, те ще покажат неприятната си насилствена страна. Лъвът е неподвижен огнен знак. Това означава, че имат по-горещ характер дори от Овен. Ако буйният нрав вземе връх, той може да изгори много повече от връзката. Може да изгори сърцето и да изгори мостовете. Забравете пътя си обратно в живота на Лъвът, след като са решили да ви изхвърлят. Вие сте или в сърцето им, или извън тяхната територия. След като гордостта им бъде наранена, никога повече няма да чуете за тях.

Управляващ и контролиращ

Лъвът може да изисква уважение и да очаква хората около него да се държат подчинено. Те могат да се намесват в това, което другите правят, да лаят заповеди, да тормозят и да очакват подчинение без въпроси. Когато не могат да контролират околните, те се разочароват и избухват.

Догматичен и горд

Лъвът може да се придържа към грешна идея или вяра от упорита гордост. Когато техните личности отразяват отрицателни черти на Лъва, те имат малка способност за саморефлексия и никога няма да признаят, че някой друг може да е прав или че са направили грешка.

„Лъв“ е огнен знак и е синоним на „лидерство“. Величествените Лъвове са гостоприемни, защитни, забавни и топли. Те могат да се справят с изискванията на знаменитостите и обществения живот. Недостатъкът е, че те също могат да проявят грандиозността и материализма, които са необходими за постигане на успех и слава.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.