В Германия живее човек, който е постоянно жаден и трябва да пие 20 литра вода на ден, за да умре от дехидратация.

Марк страда от нефрогенен безвкусен диабет. Заради това бъбреците му не реагират правилно на хормона вазопресин, който помага на тези органи да балансират количеството течност в тялото. Като това води до неспособност за концентриране на урината и се изразява в прекомерно отделяне на  разредена урина.

В резултат на това Марк трябва да пие много течности, наричайки себе си „най-жадният човек в Германия“.

Заради това, че пие по 20 литра вода дневно , той също така прави около 18 до 20 пътувания до тоалетната и можете само да си представите смущението, което ще има в живота ви.

За съжаление това означава и много събуждания посред нощ.

„Винаги съм уморен на работа, това е страничен ефект“, споделя Марк през 2019 г., когато разказва в интервю за състоянието си.

„Понякога, когато отида на работа, се връщам много изтощен, лягам си и заспивам“, споделя той.

Във въпросното интервю Марк отива до Берлин за експериментално лечение с диуретици, които имат за цел да увеличат количеството сол и вода, преминаващи през бъбреците.

Въпреки че отделянето на повече вода е последното нещо, което Марк иска, намаляването на солта в тялото му беше предложено като възможно решение за намаляване на броя пъти, в които трябва да уринира.

За щастие лечението успя да овладее някои от страничните ефекти на състоянието на Марк, което означаваше, че той успя да спи по-дълго време през нощта, което в резултат помогна за облекчаване на изтощението му.

Въпреки че той все още трябва да пие много вода, това в крайна сметка се оказа подобрение на положението му и му осигури известно облекчение от събуждането толкова пъти през нощта.

Превод: GlasNews.bg