От два дни насам вероятно сте забелязали споделени публикации на различни хора за една впечатляваща украса. Става дума за тази на Ямбол по повод великденските празници.

Вероятно самите граждани на югоизточния град може и да не са толкова впечатлени, но за страничните "наблюдатели" е повече от красива.

Някои градове, дори и по-големи от Ямбол, могат само да вземат пример.



За трета поредна година Ямбол засиява с пъстроцветна великденска украса. Този път тя е допълнена с нови и интересни елементи, които ще радват жителите и гостите на града по време на светлите великденски празници. Тази година триметровите яйца от цветя, които ще красят града вече стават две. Новото от тях е изработено от повече от 4000 червени и бели цветя. Около тях е разположено и интересно щурче.

Седем са големите великденски яйца, изработени от ямболски художници, които по традиция са разположени пред сградата на Община Ямбол, а до тях се намира и заек, друг от символите на празника. Срещу сградата на пощата на улица „Георги С. Раковски“ в централната градска част е обособен празничен кът за снимки.

Любимото жълто пиленце и още един заек също се красят центъра на града.

Уникалната украса се допълва и от красиви розови лалета.

"Красота и настроение!! Браво за идеята и два пъти браво за изпълнението", "Браво на Ямбол, страхотна красота!, Приказна Великденска украса! Поздравления!", са само част от стотиците хвалебствени коментари в мрежата.

Снимки: "Българи" / Фейсбук