С началото на декември настъпва сезонът на подготовка за новогодишните и коледните празници и никакви обстоятелства не могат да нарушат тази традиция. По-специално - време е да изберете облекло, в което ще посрещнете 2023 година.

Според изданието Yearly-horoscope специалистите по фън шуй вече са определили кои цветове е по-добре да изберете за празника. Цветовете по-долу обещават пари, любов и здраве през следващата година на Черния воден заек.

Розово

През следващата година розовото ще символизира пари и богатство. Това е основният благоприятен цвят на годината и по-мека версия на червеното, което също има успокояващ ефект върху психиката и действа благоприятно върху настроението за романтика. Тези, които искат да имат финансово благополучие и късмет през следващата година, се съветват да се облекат в розово за празника - розовата чанта ще бъде аксесоар-талисман за целия период. Между другото, това е добра идея и за подарък.

Червен

Страстно червено се препоръчва за тези, които мечтаят да срещнат любовта си. Този цвят ще повиши нивото на жизнена енергия, ще помогне да превърнете мислите в действия и действията в реализирани мечти. Твърде много червено обаче може да бъде вредно, защото е много активен цвят. Желателно е да го носите под дрехите, по-близо до тялото, следователно за следващата година червеното бельо може да бъде символ на късмет в любовта.

„Шокираща прогноза" за 2023 г. на Saxo Bank

Зелено

Това е цветът на тези, които искат да укрепят здравето си и да повишат нивото си на активност през следващата година. Според фън шуй е по-добре да го поставите в югоизточната част на къщата. Не ограничавайте въображението си при избора на аксесоари с този цвят. Също така се препоръчва да носите бижута със зелени камъни, например нефрит.

Син

Тези, които търсят промени към по-добро, правят големи планове и искат да постигнат целите си, се препоръчва да празнуват празника в синьо. Този цвят активира интелигентността и интуицията, вдъхновява позитивни мисли и продуктивна комуникация. Ето защо експертите съветват през следващата година да носите ясно видими сини аксесоари - шалове, вратовръзки, бижута, да използвате този цвят в грима.

Неблагоприятен цвят е кафявият

Според философията на "Wu-xing" кафявото, което е цветът на земния елемент, е по-добре да го откажете във всичките му проявления в навечерието на Нова година. И не злоупотребявайте с него през годината.

Експертите по фън шуй съветват не само да посрещнете празниците в дрехи с весели цветове, но и да се обградите с подходящи предмети. Това могат да бъдат елементи на декора, поставени на видно място, дори канцеларски материали, които използвате в ежедневието си. Колкото повече обмисляте благоприятни цветове, толкова по-активно ще се придвижите към целта си.

Pantone определи основния цвят на 2023 г.

Да обобщим - на новогодишното парти не забравайте да облечете поне една дреха в щастливите цветове на 2023 година:

Пари и богатство = Розово

Любов и енергия = Червено

Желязно здраве = Зелено

Промяна и щастие = Синьо

Превод: GlasNews.bg