Утре ще ни връхлети най-мощната магнитна буря за този месец, която може да окаже силно въздействие върху хората.

Магнитната буря е резултат от взаимодействието на слънчевия вятър с магнитното поле на Земята. Бурите продължават от няколко часа до няколко дни и тяхната интензивност, според метеоролозите, влияят пряко на нашето благосъстояние и настроение.

Какво да очакваме от магнитната буря на 5 октомври?

Утре, 5 октомври, ще настъпи най-мощната магнитна буря за този месец с амплитуда 5 бала, като пикът на мощността й ще настъпи сутринта. През този период можем да почувстваме апатия, безпокойство, раздразнителност и несигурност при вземането на решения.

При метеозависимите хора може да се увеличи склонността към образуване на кръвни съсиреци, да се повиши кръвното налягане, да се наруши сънят и да се засилят мигрените.

По-добре е да се откажете от физическо натоварване, да отделите време за почивка, да вземете топли билкови вани, да пиете повече вода.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Не е препоръчителна консумацията на тежка храна, както и продължително застояване в затворени помещения без чист въздух.