Перуански държавни служители прекъсват пресконференция, на която е представена "мумия на извънземно" с три пръста на ръцете и краката, в опит да изземат екземпляра.

Домакин на събитието е бил известният уфолог Хайме Маусан, който е представил "извънземната мумия" на име Монсерат.

Преди това 70-годишният мъж влезе в заглавията на вестниците, когато представи на света два вековни "извънземни трупа ", открити в диатомична мина в град Куско, Перу.

По-късно срещу Маусан започна съдебно производство за това, че уж ги е откраднал от страната им на произход.

През последните месеци той твърди, че разполага с "окончателно доказателство" за т.нар. тридактилни мумии, които имат по три пръста на ръцете и краката.

Сега Маусан прдставя Монсерат, за която се твърди, че освен че е имала характерните черти, е била бременна, когато е починала.

Но в един безумен обрат на събитията служители на перуанското министерство на културата и специализирани полицейски служители нахлуват на мястото на събитието в опит да изземат "извънземната мумия".

Те поемат микрофона и казват: "Извиняваме се за прекъсването, но заедно с Министерството на културата и специализираната полиция за културно наследство предприемаме неочаквана превантивна акция във връзка с изложбата на тридактилните мумии, за която съобщихте в социалните мрежи."

Планът им за конфискуване на екземпляра обаче се провали зрелищно поради факта, че Монсерат дори не присъства на събитието.

Вместо това Маусан прави видеопрезентация на тридактиловата мумия.След прекъсването изследователят и журналист Жоис Мантила нахално покани служителите да останат и да гледат 15-минутното видео. Въпреки че мумифицираното тяло все още не може да бъде отхвърлено като фалшиво, учените твърдят, че то вероятно е направено от човешки кости, които са били изровени от мародери, за да бъдат продадени на черния пазар.

В доклад на NeedToKnow писателят Мик Уест казва: "Има много причини, поради които перуанското правителство може да иска да предприеме действия срещу извънземната мумия на Джейми Маусан."Той добави: "Грабеж на гроб? Незаконно транспортиране на човешки останки? Контрабанда на археологически артефакти? Измама? Ще трябва да изчакаме и да видим."

Това няма да е първият случай, в който едно от "откритията" на Мосан може да се окаже фалшиво.

Сред най-големите му "хитове" са "Съществото от Метепек", което по-късно се оказва маймуна с одрана кожа, и "Феята демон", която всъщност е останка от прилеп, подплатена с дървени пръчки и епоксидна смола.

Той е получил и голямата чест да бъде включен в Залата на позора на НЛО Watchdog за фалшиви твърдения и опити за измама, свързани с НЛО.

Допускаме, че Монсерат ще се присъедини към списъка в някакъв момент...