Съвпадът Юпитер – Уран в Телец ще се осъществи на 20 април 2024 г., сигнализирайки за новаторски промени в колективното съзнание. Двете планети влизат в съвпад само веднъж на всеки 14 години.

Какво означава това за нас на Земята?

Там, където Юпитер се разширява, Уран революционизира. Това е призив да прегърнете новото, като същевременно признаете стойността на традицията и устойчивостта, които Телецът  представлява. Това е момент на космическа синергия, който създава прецедент за промените, които навлизането на Уран в Телец ще донесе.

Това е време да бъдете отворени за пробиви. Независимо дали в личното израстване, професионалните пътеки или духовните пътешествия, съвпадът Юпитер-Уран е вашият знак да достигнете до иновации, като същевременно останете основани на земния прагматизъм на Телец.

Юпитер символизира растежа, възможностите и по-широките аспекти на съществуването, докато Уран представлява внезапни промени и смущения. Тяхната връзка в знака Телец - знак, свързан със стабилността и материалните ресурси - предполага предстоящо сливане на стабилност и промяна, което може да се прояви като вълна от технологични и социални реформи.

Уран навлиза в Телец през първата седмица на май, започвайки своето деветгодишно пътуване през знака. Уран е планетата, която разклаща статуквото, а в Телец предизвиква основните ни концепции за сигурност, комфорт и стойност.

По време на транзита на Уран през Телец можем да очакваме смущения във финансовия сектор - криптовалутата и алтернативното банкиране може да излязат на преден план. Има и потенциал за новаторски напредък в начина, по който управляваме природните ресурси.

Има голяма вероятност човечеството да започне да отхвърля технологиите, и все повече да осъществява в контакт с природата. Събитието е предпоставка за голям тласък за селско стопанство, природна енергия и опазване на околната среда са много вероятни през този период - ускоряване на растежа от предишни години.

Уран в Телец ни кани да предефинираме какво означава сигурността за нас. Насърчава ни да търсим свобода в нашето материално съществуване, да обновяваме начина си на живот и да сме готови за неочаквани промени в личния си живот и ценности. Това е период, в който адаптирането към промяната е от решаващо значение и желанието да се възприемат неконвенционални методи може да доведе до личен и колективен растеж.

Въпреки добрите послания, които Телец отправя като цяло, то Уран би могла да вдигне революция в земен и космичен план. Скритото послание е, че е възможно да има сериозни катаклизми на Земята, също така притеснителни трусове, като военни действия, финансови сътресения, старт на глобални промени в политически аспект по светът.

Първото новолуние в Телец, настъпващо на 7 и 8 май, в съвпад с Уран и Юпитер, бележи важен момент, когато енергиите на тези големи транзити започват да се проявяват осезаемо. Новолунието символизира ново начало и това, съчетано с две големи планетарни сили, навлизащи в нов знак, може да предизвика началото на съществено развитие в области, управлявани от Телец, като изкуство, финанси, селско стопанство и екологични въпроси.

Това лунно събитие приканва към размисъл за това как да се използват динамичните енергии, за да се насърчи растежът в съответствие с ценностите на Телец за стабилност и устойчивост. Това е мощен момент за определяне на намерения, които са в съответствие с трансформиращите енергии на Уран и експанзивната природа на Юпитер, всичко това в областта на осезаемото на Телец.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.