Крадец на луксозни автомобили беше заловен, след като публикува снимки, на които седи засмян на шофьорската седалка на откраднато "Бентли". Той разпространил уличаващите фотоси на страницата си във Facebook.

38-годишният Томас Дейвис бил проследен от полицията в една от откраднатите коли, преди да я блъсне в сграда в Канви Айлънд, Есекс, през август 2016 г.

Той е бил част от престъпна банда от крадци на автомобили, отговорни за повече от 35 взломни кражби и кражби на автомобили през 2016 г. Повече от година те крадяли предмети със сантиментална стойност от жертвите си, както и пари, бижута и телевизори.

Полицаите прекараха години в изграждане на делото си срещу крадците, преди да бъдат открити. Дейвис и другите обвиняеми бяха вкарани в затвора в Chelmsford Crown Court, Есекс на 2 февруари, след като признаха вината си, пише "Дейли Мейл".

Групата бе осъдена общо на 13 години затвор, като Дейвис получи три години и десет месеца присъда за заговор за извършване на кражба с взлом, отнемане на превозно средство при утежнени обстоятелства и кражба на моторно превозно средство.

Той ще изтърпи тази присъда последователно с присъдата, която излежава в момента за отделно престъпление.

36-годишният Стивън Уотс, който беше в затвора по време на присъдата, получи пет години и четири месеца затвор за заговор за извършване на кражба с взлом. 32-годишният Алън Клъф, също в затвора за отделно престъпление към момента на произнасяне на присъдата, получи четири години и един месец затвор.

36-годишният Хари Фенуик получи двегодишна присъда, условно за две години, 20 дни рехабилитация и 200 часа неплатен труд.

Превод: GlasNews.bg.